Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

AGONIJA

Odgaja bebu u pakistanskom zatvoru!(VIDEO)

Autor: Blic žena | 01.08.2013 - 10:15:00h | Komentara: 0

Britanka Kadidža Ša je pre 14 meseci uhapšena u Pakistanu pod sumnjom da je pokušala da prokrijumčari u Veliku Britaniju heroin u vrednosti od 3,2 miliona funti.

britanka u pakistanskom zatvoru

Kadidža Ša

 
 Ova 25-godišnja žena iz Birmingema, koja još nije obaveštena o datumu suđenja, porodila se u oktobru prošle godine, ali je morala da se vrati u Centralni zatvor u Ravalpindiju.
U intervjuu magazinu “Vajs”, ona je izjavila da se boji da joj ćerka ne oboli od neke zarazne bolesti poput tuberkuloze, koja je veoma rasprostranjena u ovom zatvoru.
“Da mi nije Malajke, poludela bih, jer je situacija veoma teška”, rekla je Kadidža Ša. “Ona mi daje snagu.”

Dobrotvorna organizacija za ljudska prava “Repriv” joj pomaže, ali njena budućnost i budućnost njenog deteta neizvesne su zbog sporog pakistanskog pravnog sistema.
“Još je dojim”, kaže Kadiža Ša. “Svaka tri meseca dobijem nešto novca od organizacije “Prizoners abrod” za osnovne namirnice i pelene za bebu. Ona voli da se igra praznom ambalažom.”
Prošle godine Britanka se požalila da njenu bebu stalno napadaju komarci, da je nekoliko puta imala proliv i da nije vakcinisana. Njena starija deca Ibraham (6) i Ališa (5) u prvo vreme su takođe bili u zatvoru zajedno sa njom, ali su pre godinu dana prevezeni u Zapadni Midlend i od tada ih nije videla.
“Nedostajem im, ali nikada ne pitaju gde sam”, kaže Kadidža Ša i dodaje da se trudi da ignoriše ono što joj se dešava.
“Veoma smo zabrinuti za Kadidžu i zdravlje njene bebe”, kaže Maja Foa iz “Repriva”. “Ali, još više nas zabrinjava činjenica da je britanska vlada saučesnik u onome što ju je zadesilo - time što finansijski pomaže pakistanski program za borbu protiv droge, Velika Britanija zapravo pomaže slanju na pogubljenje ljudi osuđenih zbog droge - između ostalog, i vlastitih državljana.
Mlada majka poriče optužbe otkako je u maju prošle godine uhapšena na aerodromu u Islamabadu. Ona tvrdi da je htela da učini uslugu muškarcima koje je nedavno upoznala i da je pristala da prenese deo njihovog prtljaga, ne znajući da se u njemu nalazi heroin.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP