Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

OVO NIKO NIJE OČEKIVAO

On njoj ubio sina, a ona njega ošamarila i spasila vešanja! (VIDEO)

Autor: CNN / Daily mail | 18.04.2014 - 22:30:00h | Komentara: 0

U Iranu je u poslednji trenutak porodica žrtve jednog osuđenika na smrt sprečila izvršenje smrtne kazne vešanjem.

iran

U poslednjem trenutku spasila ubicu svog sina | Foto: screenshot CNN

Osuđenik je poznat samo po imenu Balal. Ono što se zna da je pre sedam godina u jednom gradiću na severu Islamske Republike u toku svađe nožem ubio Abdulaha Hoseinzadeha, koji je tada imao 18 godina.

On se već praktički bio pomirio sa sudbinom - s crnim povezom na glavi i omčom oko vrata samo je čekao da umre.

Ali, Abdulahova majka tvrdi da je sanjala kako joj sin govori da je sada na boljem mestu i da ne bi trebalo da se sveti. Zato je, u skladu sa šerijatskim zakonom, umesto da izmakne stolicu ispod Balalovih nogu, krvnika svog sina snažno ošamarila i zatim mu skinula omču sa vrata.
Posle toga su roditelji ubice prišli Abdulahovoj majci i zahvalili joj se. Obe majke su plakale.
"Pre tri dana moja žena je u snu videla našeg najstarijeg sina koji joj je rekao da se nalazi na dobrom mestu i da nema smisla svetiti se. To je moju suprugu umirilo i odlučili smo zajednički da razmislimo o svemu do dana najavljenog smaknuća", kazao je otac žrtve Abdolgani Hoseinzadeh, koji je uveren da Balal uopšte nije nameravao da ubije njegovog sina.
"Abdulah je bio uvređen i udario je Balala, nakon čega je on izvukao kuhinjski nož kojim nije znao da rukuje. Bio je naivan", tvrdi otac.
Ono što oprost čini još više zapanjujućim je činjenica da Abdulah nije bio prvi sin kojeg je ova iranska porodica izgubila. Njihov drugi sin je poginuo u automobilskoj nesreći kada je imao samo 11 godina.
Šta će se na kraju dogoditi sa Balalom nije jasno. Prema šerijatskom zakonu, porodica ima pravo da ga poštedi smrtne kazne, ali to ne znači da ostatak života neće provesti iza rešetaka.

U priloženom videu fotograf koji je bio prisutan na licu mesta ispričao je svoje utiske.

"Ljudi su se okupili u 5 ujutru i uglavnom su se molili. Još uvek je bilo mračno i videli smo nadležne kako se spremaju. Dok smo čekali da dovedu Balala video sam njegovu majku kako sedi na zemlji, njoj nije ostalo ni malo energije, znala je da će ostati bez sina. Bilo je veoma potresno. Onda su doveli Balala iz zatvora. Disao je veoma teško. Jako sam se trudio da shvatim šta se dešava. Postavili su ga na stolicu i stavili su mu omču oko vrata. On je glasno vrištao i molio se, pre nego što je iznenadno ućutao. Onda je došla majka ubijenog Abdulaha koja je rekla da živi u noćnoj mori od kada je izgubila sina. Prišla je sa svojim mužem Balalu i tada se videlo da nije spremna da oprosti ubici, ali je onda zatražila još jednu stolicu da bi se i ona popela. Zatim je ošamarila Balala i rekla da mu oprašta", opisuje fotograf.

"Sada kada se setim toga ne znam kako sam uspeo da sve to uslikam. Izgleda da je u pitanju moć kamere koja ti omogućava da se fokusiraš i to je jedini razlog zbog kojeg se nisam slomio i plakao", zaključio je fotograf.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP