Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEPRAVDA!

Osuđena što je
prijavila silovanje!

Autor: Tanjug | 05.02.2013 - 14:21:00h | Komentara: 0

Sud u Mogadišu osudio je danas na godinu dana zatvora ženu koju su, navodno, silovali pripadnici vladinih snaga, kao i novinara koji je s njom radio intervju.

Sudije su zaključile da je žena lažno svedočila da je silovana, dok je novinar odgovoran zbog toga što ju je naveo na lažni iskaz, i stoga su oboje proglašeni krivima zbog uvrede vlade. Intervju, inače, nikad nije objavljen.
Osuđenoj ženi je izdržavanje kazne odloženo za godinu dana kako bi mogla da se stara o svom malom detetu. Svi optuženi su na početku suđenja odbacili krivicu, a novinarov advokat najavio je žalbu na presudu.
Grupe za zaštitu ljudskih prava osudile su slučaj kao politički motivisan, tvrdeći da je problem u tome što je žrtva optužila za silovanje vladine snage.
Veruje se da su seksualni zločini svakodnevica u Mogadišu, gde su prošle godine pristigle desetine hiljada ljudi, bežeći od gladi. Mediji su u više navrata izveštavali o slučajevima napada koje su počinili policajci ili vojnici.
Specijalna predstavnica UN za seksualno nasilje Zajnab Hava Bangura izjavila je početkom februara da način na koji somalijske vlasti reaguju u slučajevima silovanja ne doprinosi pravdi, već kriminalizuje žrtve i ugrožava slobodu štampe.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP