Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEVEROVATNO!

Otkriveni dokazi da Bog postoji: Sve vreme se kriju u nama?!

Autor: witscience.org | 30.06.2014 - 13:54:00h | Komentara: 3

Dok su naučnici sa Instituta za tehnologiju Vajominga istraživali zapise o sekvenci DNK u ljudskom genomu poznatom kao, zbog nedostatka poznate uloge “džank DNK”, došli su do saznanja koji ih je ostavio bez reči. Naime, lingvistički stručnjaci identifikovali su informaciju u formi staroaramejskog: “Na prvo svitanje zore, Bog stvori zemlju i nebo”, što ih je navelo da pomisle da su ovo prvi pravi rezultati o postojanju Boga.

Kleči

U DNK se kriju stihovi iz Biblije?!

Naučnici su rekli da su u nizovima DNK videli rupe koje malo podsećaju na kodiranje za biološku funkciju i nose sličnost s uzorcima ljudskog jezika. Zato su angažovali profesore sa Univerziteta Bob Džouns, poznate po izuzetno strogim kriterijumima. Dali su im dekodirane segmente DNA da ih prevedu.
Pronađen je kodni jezik koji koristi nizove od dvadeset osam nezavisnih vrednosti, nađen u rasponu učestalosti poznatih pisama. Nizovi nezavisno povezanih vrednosti odraz su strukture sastava reči u ljudskim jezicima.
Jezična i filološka ekipa na ovom Univerzitetu je započela opsežno upoređivanje pisma pronađenog u “džank DNK” s katalogom svakog ljudskog jezika čije je postojanje zabeleženo. Želeli su da nađu slične višejezične teme kako bi mogli da počnu da oblikuju prevode poruka koje leže skrivene u DNK.
Profesori su bili potreseni kada su otkrili da zaista postoji jedan jezik pomoću kojeg se direktno može prevesti sekvencijalna DNK. To je Aramejski.
Jezik u “džank DNK”, koji su naučnici godinama odbacivali kao beskoristan, potpuno je identičan sa antičkim aramejskim. A kad su počeli da prevode, lingvisti su otkrili su da su delovi poruke gotovo prepisani iz Biblije. Ubrzo su locirali citate.
Na ljudskom genu PYGB postoji jezički sled koji se prevodi kao “Na novom počinku dana, Bog, stvori nebo i zemlju”. Ovo je u zapanjujućoj sličnosti s prvim stihom Knjige Postanja: “U početku Bog stvori nebo i zemlju.”
Gen Bmp3 ima retrotransposon sled koji se prevodi u 19. stihu šeste glave Prve poslanice Korinćanima apostola Pavla: “Zar ne znate da je vaše telo crkva Duha Svetoga, koji je u vama, koga ste primili od Boga? Niste sami”.
To se ponavlja iznova i iznova. Tokom celog niza ljudskog DNK ugrađen je ekvivalentni genetski kod drevnog Aramejca koji izgleda kao da prevodi kao “Božja reč svom narodu”
.
- Što se tiče dokaza – on je tu. Ovo je, po mom mišljenju, neporečivo. Sama reč Božja, elegantno utkana u naša tela i duše, jasna je kao dan. A lepota ovoga – da je Bog utkao reči istine u naša bića – pokazuje svoju ljubav i čudesa – rekao je Metju Bulder, glavni lingvista za projekat i profesor primenjene nauke stvaranja na Univerzitetu Bob Džons.
Naučnici na Instittutu za tehnologiju iz Vajominga sad čekaju replikaciju svojih istraživanja i vađenje sekvenciranja “džank DNK”, kao i da nezavisni izvori verifikuju prevod na aramejski. Tada će započeti proces potpune revizije dosadašnjeg istraživanja i objaviće sva istraživnja i otkrića do danas.

Tagovi:

Poslednji komentari
  • mr.burns from simpsons Vreme: 30.06.2014 18:34h

    bla bla bla bla bla, sto na aramejskom znaci...

  • Goga Vreme: 01.07.2014 19:42h

    Sva ziva bica na zemlji u sebi nose Boga. Neko to oseti a neko nazalost nikad. Otud toliko zla na zemaljskoj kugli.

  • Mislilac Vreme: 02.07.2014 20:50h

    Ne treba toliko daleko ici. Neka bilo ko, ko misli da je covek programirana masina (Darvinova teorija) pokusa da objasni grizu savest kod coveka. Sa aspekta biologije griza savest nema smisla jer je najvaznije osigurati opstanak DNK materijala i preziveti. Verujem da je griza savest otisak Tvorca, a ko je ne oseca ne nosi Boga u sebi. Ne treba nam crkva da bi osecali sta je pogresno, zar to nije dovoljan dokaz?!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP