Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SKANDAL

Ova spikerka je izazvala pravi haos! (VIDEO)

Autor: Kurir | 05.08.2014 - 15:15:00h | Komentara: 0

Nečuven slučaj voditeljke koja se na saudijskoj državnoj televiziji pojavila bez hidžaba izazvao je zgražanje i skandal u toj konzervativnoj islamskoj zemlji.

spikerka

Neimenovana lepotica, koja se na TV Al Ekbarija uvek pojavljivala zabrađena, iznenada je vesti iz Londona čitala – gologlava. Strogi islamski zakoni u Saudijskoj Arabiji nalažu ženama da prekrivaju glavu šalom, velom, ili maramom. Na državnoj TV se i dešavalo da se žene pojave gologlave u nekom programu, ali spikerkama se to nikad nije desilo.
Porparol saudijske RTV Saleh Al Mughailif kazao je za Al Tavasul njuz da je spikerka bila bez marame jer je čitala vesti iz dopisničkog studija u Britaniji.
- Nije bila u studiju u Saudijskoj Arabiji. Mi ne tolerišemo kršenje vrednosti naše države, objasnio je on i obećao da se ovakav incident neće ponoviti.
Televizija Al Ekbarija, koja ima urede na Bliskom istoku, Evropi i Americi, poznata je po tome što ima spikerke i voditeljke; 2004. napravila je proboj i prva u Saudijskoj Arabiji predstavila ženu na malim ekranima.
Inače, žene u Saudijskoj Arabiji nemaju mnoga ljudska prava – ne smeju ni automobil da voze, a njihovo ponašanje i oblačenje striktno nadgleda verska policija.
Dres kod varira od mesta do mesta – nikab, koji pokriva lice, nose gotovo sve žene u konzervativnom glavnom gradu Rijadu, dok žene u Džedi nose hidžab, koji, za razliku od nikaba, pokriva samo kosu.
Društvo je podeljeno između mogućnosti koje ženama pružaju veća prava: vlada ohrabruje žene da se zapošljavaju u privatnom sektoru, i konzervativne grupe se tome žestoko protive.
Čak i kralj Abdula Bin Abdul Aziz zaposlio i 30 žena u timu svojih savetnika, a i princ i biznismen Al Valid Bin Talal navodno ima moderne poglede, pa ne prisiljava svoje službenice da nose veo.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP