Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEKI SU I DOBILI NA SUDU

Ovo su neke od najbizarnijih tužbi ikada!

Autor: ALO! | 22.03.2015 - 17:14:00h | Komentara: 0

U Srbiji a i širom sveta svako malo neko podigne tužbu protiv nekoga. Često to čine zbog ozbiljnih stvari a ima i slučajeva kada to čine za najbizarniju sitnicu.

Sud presuda | Foto: Profimedia

Ilustracija | Foto: Profimedia

Sigurno ste nekada čuli da je neko nekoga tužio za najobičniju sitnicu, ali kada bude pročitali neke od najbizarnijih tužbi na svetu, smejaćete se.
TUŽIO ŽENU JER JE PREVIŠE RUŽNA
Jian Feng i njegova supruga dobili su pre nekoliko godina bebu, koja je bila jako ružna. Fengu nije bilo jasno kako dvoje lepih roditelja mogu da dobiju ružno dete pa je napao ženu da ga je prevarila. Njegova supruga mu je tada pokazala svoju fotografiju pre nego što su se upoznali i pre nego što je imala nekoliko plastičnih operacija. Feng je potom tužio svoju suprugu za obmanu i pobedio. Tužena je morala da mu plati odštetu u iznosu od 120.000 dolara.
TUŽIO MAJKLA DŽORDANA ZATO ŠTO LIČI NA NJEGA
Amerikanac Alen Hekard je pre nekoliko godina imao veliki problem jer su ga ljudi presretali na ulici i govorili mu da mnogo liči na košarkašku zvezdu Majkla Džordana. Ipak, Hekard je tvrdio drugačije, da Džordan liči na njega, i tužio je poznatog košarkaša za "patnju i duševni bol". Hekard je tražio 832 miliona dolara odštete, ali se ne zna da li je dobio Džordana na sudu.

Majkl Džordan

Majkl Džordan | Foto: Profimedia.rs

TUŽIO UČITELJICU JER GA JE PROBUDILA NA ČASU
Srednjoškolac Vinkas Robašer zaspao je tokom časa, a njegova učiteljica ga je probudila tako što je jako udarila šakom o sto. Robašer je rekao da mu je učiteljica tom prilikom oštetila bubnu opnu i tužio je. Ne zna se koliku je odštetu dobio.
TUŽIO PERIONICU JER SU MU IZGUBILI PANTALONE
Roj Pirson je 2007. godine ostavio pantalone na hemijsko čišćenje u Vašingtonu. Kada je nakon nekoliko dana došao da preuzme pantalone, vlasnik mu je rekao da su pantalone izgubljenje, zbog čega je "popio" tužbu. Pirson i dalje zahteva da mu isplate 54 miliona dolara zbog duševne boli i neprijatnosti.
TUŽIO ŠKOLU KADA JE DOBIO 5+
Brajan Delekta je dobio 5+ za jedan projekat koji je radio u školi ali je nastao problem na kraju polugodišta prilikom zaključivanja ocena. U knjižici u delu za projekte profesori su upisali samo 5 bez plusa, što je jako razljutilo Brajana. Tužio je školu i tražio 25.000 dolara.
TUŽILA GUGL ZBOG LOŠIH MAPA
Jedna Amerikanka tužila je kompaniju Gugl i traži 100.000 dolara odštete zbog toga što su je "Gugl mape", kako kaže, zamalo koštale života. Žena je na osnovu mapa izabrala maršrutu kojom će najbrže stići peške do odrediša, a onda je odjednom završila na auto-putu. Amerikanka je pešačila duž auto-puta sve dok je nije udario automobil.
TUŽIO BOGA ZBOG ELEMENTARNIH NEPOGODA
Senator Erni Čejmbers tužio je Boga 2007. godine zbog toga što su se događale prirodne katastrofe. Senator je okrivio Boga za poplave, zemljotrese, uragane i tajfune i tražio da mu se sudi za "terorističke pretnje". Presuda se, verovatno, i dalje čeka.

Satelitski snimak uragana | Foto: Profimedia

Satelitski snimak uragana | Foto: Profimedia

TUŽIO MEDIJSKU KUĆU ZBOG EMITOVANJA "ODVRATNOG" SADRŽAJA
Jedan muškarac tužio je medijsku kuću En-Bi-Si zbog toga što mu je pripalo muka dok je gledao jedan rijaliti šou koji su emitovali. Traži odštetu od 2,5 miliona dolara za pretrpljeni strah i bol.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP