Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEMA SPAVANJA

Pesma koja neće da izađe iz glave!

Autor: huffingtonpost | 17.02.2013 - 11:42:00h | Komentara: 1

Jedna žena već tri godine ne može da spava zbog toga što joj svakodnevno u mislima odzvanja jedna te ista pesma - “How Much is that Doggie in the Window?” koja je bila hit pedesetih godina prošlog veka.

Suzan Rut

Suzan Rut

Suzan Rut pati od retkog oblika tinitusa u kom se muzika i pesme beskrajno “vrte” u glavi i danju i noću. Njena omiljena pesma Peti Pejdž odzvanja samo za njene uši već tri godine. 

"Najgore je noću, jer ne mogu da zaspim. Imam utisak da ću poludeti", kaže ova žena. "Povremeno je zvuk utišan, ali se kao u daljini čuje How Much is that Doggie in the Window"
Lekari kažu da je nemoguće izlečiti ovo neobično stanje, nazvano muzičkom halucinacijom.
Rut je radila kao čistačica u školi 27 godina i naučila je da živi s ovim poremećajem slušajući umirujuće tonove, poput pesme ptica ili šuma okeana.

Muzičke halucinacije mogu lako da se pomešaju sa stvarnim zvukovima, naročito kada se dogode prvi put. Obično se čuju kratki fragmenti jednostavnih melodija obično onih koje često imamo priliku da čujemo - veliki svetski hitovi i himne. 

Prošlog meseca bivši gitarista i tekstopisac grupe Oasis, Noel Galager otkrio je da je patio od ovog stanja, a među poznatima na listu se mogu dodati i Pit Tauzend iz grupe The Who i Kris Martin iz Coldplay-a.  
Poslednji komentari
  • Gogo Vreme: 17.02.2013 23:49h

    Aaaaaaa!!! Nisam ovo trebao pročitati... Pliva patka preko Save, nosi pismo na vrh glave... pliva patka preko Save, nosi pismo navrh glave... pliva patka preko Save nosi pismo na vrh glave, plivapatkaprekosavenosipismonavrrhglaveplivapatkaprekosavenosipismonavrhglave... aaaaaaaaaaaa! Upomoć!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP