Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEBESKA MOLITVA

Pogledajte kako se
ruski etno ansambl
približio Svevišnjem!

Autor: Ekipa Alo! | 19.03.2013 - 15:16:00h | Komentara: 0

Monahinje koje iskaču iz aviona i u slobodnom padu vrše molitvu! Zvuči krajnje suludo ali je ovo ipak tema poslednjeg spota poznate ruske etno grupe "Ansambl Sirin".

Ansambl "Sirin" iz Rusije, koji predvodi vokal Andrej Kotov, održao je 22. januara 2006. godine u Bitef teatru koncert ruske etno muzike, u okviru manifestacije " II Božicni susreti u Ruskom domu: rusko-srpski duhovni dijalog?"

Specificnost programa tog sastava osnovanog 1989. godine, kojim pokušava da obnovi staru pravoslavnu tradiciju pojanja, predstavlja spoj tradicionalnog ruskog folklora i autenticnog etno zvuka (glas i istrument) sa savremenom kompozicijom (free-jazz i post-modern), tada je saopštio Bitef teatar.
Ansambl Sirin dobio je naziv po rajskoj ptici sirin koja peva neizrecive pesme o dušama koje su se spasile.
Članovi ansambla, jedinstvenim naćinom dobijanja zvuka i specifičnom interpretacijom srednjevekovne sakralne muzike, teže da dostignu nenadmašnu muziku prirode i principe razvoja i uzajamnih odnosa duhovnih tradicija različitih kultura.
Oslanjanjući se na znanje o bogosluzenju, ansambl "Sirin" objavio je više albuma, od kjih su dva dobila značajna međunarodna priznanja.
Većina koncerata tog ansambla održava se izvan Rusije, dok su u zemlji poznati uglavnom po pozorišno-muzičkim delima - u saradnji sa vodećim rediteljima, ansambl "Sirin" sačinio je nekoliko pozorišnih dela koje su i publika i kritika veoma visoko vrednovali.

Ansambl "Sirin", osim Kotova, čine i Tina Georgijevskaja, jedan od najpoznatijih vokala etno muzike u Rusiji i u svetu, Aleksandar Manockov, vokal, perkusionista, kompozitor, kao i autor muzike za pozorišne predstave, filmove i performance i Marina Krjukova, takođe vokal.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP