Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NEVEROVATNO

Priče koje bi vas mogle uveriti da je telepatija između blizanaca stvarna

Autor: Net.hr | 03.02.2014 - 10:45:00h | Komentara: 1

Puno je priča o posebnoj vezi između blizanaca, a niz najintrigantnijih donosi paranormal.about.com, te ih nudi kao dokaz da telepatija između blizanaca zaista postoji.

U proleće 2009. tada 15-godišnju Džemu Hoton odjednom je prožeo snažan osećaj da je njena sestra bliznakinja Liena u nevolji. Gemma je požurila u kupaonicu i našla sestru ispod vode u nesvesti. Liena, koja je epileptičar, doživela je napad u kadi. Džema ju je izvadila, pružila joj prvu pomoć i spasila joj život.

Blizanci se vole od prvog minuta života

Blizanci se vole od prvog minuta života

'Osetila sam iznenadni poriv da proverim šta je s njom. Bio je to kao glas koji mi govori – tvojoj sestri trebaš', izjavila je tinejdžerka novinarima koji su se raspisali o ovom neobičnom slučaju.
No, ovo je samo jedan primer navodne telepatije koja postoji između blizanaca.
Istraživanje koje je provela dr. Lin Čerkas, genetska analitičarka s Kings Koledžu u Londonu, pokazalo je da je jedan od pet jednojajčanih blizanaca doživeo neki oblik telepatije, kao i jedan od 10 dvojajčanih, piše isti portal.
U članku objavljene su i priče o telepatiji među blizancima koje u najmanju ruku intrigiraju.
Tako je zabeležen slučaj dva blizanca koji su imali različite interese. Jedan je igrao fudbal, a drugi je išao na časove gitare. Nakon nekoliko meseci blizanac koji se bavio fudbalom svirao je gitaru gotovo dobro kao brat, iako je nikad nije učio svirati.
U drugom slučaju muškarac u Teksasu je tokom kupovine osetio probadanje u prsima toliko jako da je morao sesti. Kasnije je saznao da je njegov blizanac u Njujorku imao srčani udar u isto vreme.
Zabežen je i slučaj kad je jedna devojčica pala s bicikla i slomila gležanj, a njenoj sestri  je natekao isti gležanj bez ikakvog uzroka.
U nekim slučajevima se događa da blizanci znaju šta se događa s onim drugim, iako nema nikakvog logičnog objašnjenja za to.
Učiteljica Pola Vombvel se tako prisetila neverovatnog događaja kad su njene bliznakinje imale četiri godine. Heder je bila s mamom u učionici, dok je Ketrin bila napolju. Kad je Pola čula Ketrin kako plače, Heder je rekla da plače jer je neko udario skuterom. Iako to nikako nije mogla videti, zaista je bilo tako.
Zanimljivi su i eksperimenti koje je Gaj Plejfer izveo na televiziji. U jednom je stavio jednog od blizanaca na poligraf da mere njegove reakcije, a drugog je stavio u sobu koja je bila zvučno izolovana.U istom trenutku kad je Ričard otvorio kutiju iz koje je iskočila gumena zmija i prepao se, Demijenov poligraf je zabeležio porast pulsa kao da je i on doživeo isto iskustvo.
Sličan eksperiment prošle su i sestre Ilejn i Evelin Dav. Kad se Ilejn prepala zbog iznenadnih bljeskova i dima, igla na poligrafu na kojem je bila Evelin počela je divljati.
Iako to nisu nikakvi naučni dokazi, oni ipak podupiru verovanja da između blizanaca postoji posebna veza koja nadilazi normalno piše paranormal.about.com.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 06.02.2014 16:33h

    naravno da postoji...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP