Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

UŽAS!

Profesor 42 godine drogirao, pa silovao učenike u prestižnim školama!

Autor: Večernje novosti | 26.04.2014 - 09:16:00h | Komentara: 0

SAD, Velika Britanija ali i brojne druge države našli su se u centru novog pedofilskog skandala čiji je glavni akter profesor Vilijam Vehi.

pedofil

Vilijam Vehi, inače otac dvoje dece, čija supruga predsedava Većem Evropske komisije za internacionalne škole, optužen je da je u periodu od 42 godine seksualno zlostavljao najmanje 20 dece između 12 i 14 godina, a otkriveno je da ih je on najpre drogirao, zatim čekao da se onesveste, a onda ih seksualno zlostavljao, prenosi Jutarnji list.hr.
Vehi je svoj radni vek proveo u SAD, a od 2009 do 2013 radio u privatnoj Internacionalnoj školi Suthbank u Londonu, a kao predavač se pojavljivao i u Španiji, Grčkoj, Saudijskoj Arabiji, Indoneziji, Iranu i Libanu.
Ruka pravde profesora je stigla u Nikaragvi, tačnije na američkom koledžu u Managvi gde je pronađen njegov USB pun fotografija gole dece, od kojih je 50 pohađalo školu u Londonu.
USB ukrala je čistačica na univerzitetu, a šokantan sadržaj primetila je tek posle nekoliko meseci kada ga je otvorila.
Ona je sve fotografije prosledila policiji, a ceo slučaj preuzeo je FBI, a Vehi je priznao agentima da je dugi niz godina zlostavljao decu kojoj je davao tablete da bi ih onesvestio, ali je tvrdio da je i on žrtva.
'Kao dečak sam zlostavljan, zato radim sve ovo. Radim to otkada znam za sebe', rekao je navodno istražiocima.
Dva dana nakon priznanja profesor je pronađen mrtav u motelu u gradu Luverneu u Minesoti, a policajci su saopštili da se radi o samoubistvu.
Ono što je upalo u oči jeste da je profesor-pedofil bez ikakvih problema priman u svaku školu u kojoj je radio uprkos tome što je daleke 1969 bio osumnjičen za pedofiliju u Kaliforniji.
'Bio je jako popularan čovek, među osobljem i učenicima. Neverojatno je da punih 40 godina nko nije posumnjao da se događa nešto ovako stravično', kazao je Kris Vudhed direktor škole u Londonu i dodao da je profesor-pedofil predavao deci starosti od 11 do 14 godina, čak je sa njima organizovao izlete.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP