Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ALKOHOL KAO MOTIVACIJA

Rekord: Dva puta sleteo avionom na Menhetn da bi popio piće!

Autor: A. O. | 21.01.2015 - 10:21:00h | Komentara: 0

Da ljudi prave razne gluposti kad su pijani, i nije neka posebna novost. Većina mahom "zapliće jezikom", ima i onih koji postanu agresivni, nekima prorade emocije pa plaču i kukumaču... Ali, bilo je i onih koji su pod dejstvom alkohola i zarad još koje kapljice više - seli u avion i odleteli do kafane!

Avionom na pivo, i to dva puta! | Foto: Printscreen

Oba puta Ficpatrik je šokirao policiju | Foto: Printscreen

Ovakvih slučajeva je dosada bilo nekoliko, ali su se kao po pravilu dešavali u manjim mestima, u kojima ni drumski ni aviosaobraćaj nije gust. Jedan od takvih slučajeva desio se u novembru prošle godine, kada je Australijanac Entoni Vajtvej "Cesnom" skoknuo na pivce. Doduše, njegov avion nije imao krila, pa se njime provozao ulicom, izazvavši nevericu zbog odabira prevoznog sredstva.
Ipak, "svetski šampion" po ovom pitanju definitivno je Amerikanac Tomas Ficpatrik, čiji poduhvat iz 1956. godine niko nije ponovio. Osim njega samog...
Ficpatrik je, naime, malim avionom koji je posebno za tu priliku "pozajmio" iz lokalne škole letenja poleteo iz Nju Džersija i 15 minuta kasnije perfektno sleteo na ulicu na Mehnetnu, tačno ispred kafane!
Tada, doduše, mediji nisu uspeli da ga pronađu i ovekoveče taj poduhvat sa sve fotografijama, pa je priča brzo zaboravljena. Zbog toga se desilo da su Ficpatrika, kada je kasnije u kafani prepričavao ovaj doživljaj, često shvatali krajnje neozbiljno i nazivali ga lažovom.
A onda je, dve godine kasnije, Ficpatriku "pukao film"...
Pošto mu jedan čovek nije poverovao da je zaista to uradio, on je ponovio poduhvat! I tada je, naravno, bio pijan...

Ficpatrik je ponovo "posudio" avion i opet sleteo na Menhetn, totalno zbunivši pristune prolaznike. Reagovala je policija koja je, naravno, utvrdila da je bio pijan, a pojavili su se i fotoreporteri koji su konačno ovekovečili ovaj sulud događaj.

Oba puta Ficpatrik je dobio samo prekršajne prijave, a njegov poduhvat niko od tada nije uspeo da ponovi. Valjda zato što više nikome alkohol nije dao takvu suludu inspiraciju...

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP