Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SRCEPARAJUĆE

Roditelji dobili pesmu u kojoj se čuju poslednji otkucaji srca njihovog sina (14)! (VIDEO)

Autor: S.S. | 27.05.2014 - 12:46:00h | Komentara: 0

Brajan Šrek je muzički terapeut iz Sinsinatija koji radi u dečijoj bolnici sa roditeljima i decom. On snima poslednje otkucaje pacijenata koji umiru i stavlja ih u njihovu omiljenu pesmu koju roditelji na kraju dobiju za uspomenu.

roditelji

Roditelji dečaka koji je preminuo u februaru ove godine

Brajan koristi improvizovani stetoskopski mikrofon kojim snima otkucaje srca i onda to spoji sa instrumental verzijom omiljene pesme pacijenta.

On je pre snimao muzičke terapije sa pacijentima koje bi oni posle ostavili porodici, a tu bi se skupila kolekcija uspomena i muzike, ali kada je počeo da radi na intenzivnoj nezi sa pacijentima koji umiru bilo mu je teško da zabeleži takve momente.
„Neki od ovih pacijenata ne mogu da govore, bilo da je to do njihovih godina (bebe), težine bolesti ili zbog intenzivne medicinske nege (intubacija)“, napisao je Šrek u svom blogu o poslu.
Nakon što je čuo priču na vestima o reagovanju jedne žene na zvuk srca njene preminule ćerke, koje kuca u grudima osobe kojoj je donirano, Brajan je shvatio da može da zabeleži pacijentovu „ritmičku suštinu“ i stvori muziku koja bi bila značajna pacijentu i njegovoj porodici.
„Otkucaj srca je najosnovniji, predivni metronom. To je toliko moćna zvučna prezentacija života i postojanja čoveka“, rekao je Šrek.
Kada je dečak Dilan Benet (14) ležao i umirao, osećao se veoma nemoćno.
„Naš sin je umirao pred nama i bilo je veoma teško. Tako da slušanje te muzike mi je stvarno ojačalo duh i to mi je trebalo“, rekao je dečakov otac Džeremi.
Sada Benetovi svakoga dana slušaju pesmu Eda Šerana „Lego House“ sklopljenu sa otkucajima srca njihovog sina, koji je preminuo 28. februara ove godine.
„U mogućnosti sam da to imam i nosim ga sa sobom na svom mobilnom telefonu. To su njegovi otkucaji srca, znate? Mogu da ih slušam kad god to poželim“, rekao je Džeremi.
U poslednjih šest meseci, Šrek je, nažalost, napravio desetak pesama sa raznolikom muzikom kao što su Džon Ledžend i Metalika, za pacijente i porodice koje im pomažu da se izbore sa najvećom tugom.
Šrek kaže da su mnogi puštali pesme sa otkucajima na sahranama pacijenata.
„Kada mi jave da im ta muzika daje neku sposobnost da se lakše bore sa prevelikom žalošću je veoma korisna stvar“, zaključio je terapeut.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP