Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SNOVI PO ŽELJI

Saznajte kako da kontrolišete svoje snove

Autor: Petar Ćupurdija | 14.10.2012 - 09:44:00h | Komentara: 0

Snovi predstavljaju svet u kom iz stvarnosti odlazimo u dubinu svog uma.Da li biste voleli da imate kontrolu nad onim što sanjate?

Naučnici tvrde da je lucidno sanjanje potpuno moguće. A sa malo truda i vežbe,čak i vi to možete! neki će reći : Ja uopšte ne sanjam! Međutim, prava istina je da svi sanjamo 3-7 snova u jednoj noći, ali često ih zaboravljamo.

Donosimo kratka uputstva kako kontrolisati sopstvene snove.

LUCIDNI SNOVI

Lucidni snovi su mogući?

- Prvi korak ka lucidnim snovima jeste vođenje dnevnika, koji vam može pomoći u tome da se prisetite svojih snova. Zato, svaki put kada se probudite, zapišite ono čega se sećate, čak i ako se ničega ne sećate - na ovaj način ćete stvoriti naviku pisanja dnevnika.

- Kada se pripremate za odlazak na spavanje, sedite na svoj krevet i neko vreme se opustite. Gledajte u svoje dlanove otprilike 30 minuta i ponavljajte "noćas ću sanjati o…"
- Ponavaljajte tu frazu, neprestano gledajući u dlanove. Nakon 30 minuta, ili kada se već umorite, ugasite svetla i idite na spavanje. Navijte budilnik malo ranije nego što to inače radite i ostanite budni neko vreme pre nego što ponovo zaspite - to bi moglo da vam pomogne da se lakše prisetite svojih snova.
- Kada se probudite tokom noći, pogledajte u svoj dlan i ponovite frazu koju ste ponavljali pre spavanja. Ključno je da gledate u svoje dlanove, kako biste postigli da ih vidite za vreme sna. Ako redovno ponavljate zadatu frazu, jednom ćete, dok spavate, zasigurno ugledati svoje dlanove i shvatiti da - sanjate. Tada ste preuzeli kontrolu nad svojim snovima.
 

Tagovi:

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP