Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

POGLEDAJTE:

Senzacionalno otkriće koje iz temelja menja našu istoriju! (VIDEO)

Autor: A.O. | 18.10.2013 - 10:53:00h | Komentara: 0

Teorija da je postojalo nekoliko ljudskih vrsta koje su kročile Zemljom prije dva miliona godina izgleda da pada u vodu. Naime, naučnici nakon senzacionalnog otkrića fosila u Gruziji tvrde kako je reč o potpuno istoj ljudskoj vrsti.

lobanja

Naučnici iz Gruzije još su 2009. godine u blizini nalazišta Tbilisija pronašli nekoliko lobanja hominida, te ih nazvali Dmanisi hominins. Pronašli su ukupno pet lobanja, od kojih su četiri imale čeljusti. Uz njih su našli i alat napravljen od kamena.
Procenjuje se da su lobanje stare oko 1,8 miliona godina, a predstavljaju dosad najstarije ostatke hominida ikad pronađene izvan Afrike.
Na temelju analiza naučnici iz Gruzije tvrde kako su Homo habilis, Homo rudolfensis i Homo erectus zapravo pripadnici iste evolucijske linije.
Proporcije odgovaraju modernom čoveku
Već se dugo vremena smatra da su prvi hominidi iz Afrike bili pripadnici vrste Homo erectus, koji su već znali izrađivati kameno oruđe, no otkriće u Gruziji iz temelja menja urezanu istorijsku perspektivu.
Iako se isprva mislilo da su hominidi iz Gruzije primitivniji od onih u Africi, analiza lubanja pokazala je kako i on pripadaju vrsti Homo erectus. Reč je navodno o našim precima čije proporcije odgovaraju proporcijama modernog čoveka te nalazi pokazuju da je Homo erectus migrirao i u Aziju, tvrde naučnici.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP