Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ČEKAJU REAKCIJU RUSKOG PREDSEDNIKA

Slavjansk bi da bude Putinsk!

Autor: Vesti | 06.06.2014 - 10:01:00h | Komentara: 0

Gradonačelnik Slavjanska Vjačeslav Ponomarjev odlučio je da ovaj grad preimenuje u Putinsk kako bi izazvao reakciju ruskog predsednika Vladimira Putina i naveo ga da interveniše na istoku Ukrajine. Ponomarjev je predložio i drugim gradovima Donbasa da učine slično i da se Donjeck nazove Putinovo, Lugansk da bude Putingrad, a Gorlovka bi bila Vladimirovka.

Slavjansk

Slavjansk | Foto: Profimedia

Prema rečima Ponomarjeva, snage koje se bore protiv vlade u Kijevu na taj način žele da ukažu da im je potrebna pomoć.

- Trebamo se samo prisetiti bitke za Staljingrad, koja je postala prekretnica u velikom domovinskom ratu. Tada su svi shvatili da komandant sovjetske vojske Staljin nije dozvolio da neprijatelj zauzme grad koji nosi njegovo ime - naveo je Ponomarjev.

On je apelovao na druge vođe antikijevskih snaga Denisa Pušilina i Valerija Bolotova da naprave sličnu stvar. Komandant antikijevskih snaga u regijama Donjeck i Lugansk Igor Strelkov nije zadovoljan činjenicom da Rusija ne namerava da se vojno upliće u krizu na istoku Ukrajine. On je negirao da je Rusija poslala bilo kakvu pomoć i ocenio da bi "bilo bolje da su imali u izobilju oružja i opreme".

- Sve što je došlo iz Rusije je nekoliko stotina dobrovoljaca, ali to nije dovoljno - rekao je Strelkov i naveo da ukrajinske vojska danima napada avionima, helikopterima, tenkovima i da ginu civili.

Danas putuje na  Krim: Vladimir Putin

Vladimir Putin | Foto: AP

Ruski predsednik Vladimir Putin poručio je u intervjuu za francuske medije da Rusija neće slati ruske vojne stručnjake ili vojne snage na jugoistok Ukrajine i da neće biti aneksije.
Politički analitičari procenjuju da je Rusija spremna da podrži federalizaciju Ukrajine i stvaranje politički jakih regiona na jugoistočnoj granici, koje bi pomagala i finansijski i politički, ali da posle pripajanja Krima ne želi dalji konflikt sa Zapadom.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP