Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

D'UMREŠ OD SMEHA

Srpske psovke među
najluđima na svetu!

Autor: cracked.com - net.hr | 30.11.2012 - 09:59:00h | Komentara: 3

Srbi su u samom svetskom vrhu. I to zahvaljujući sočnom jeziku! Portal cracked.com svrstao je Srbe među osam naroda na svetu koji imaju najbizarnije psovke! Prenosimo vam tekst, a možda nešto novo naučite i od bratskih naroda.

Španci: Poliži mi maslac s dupeta (Chupe mantequilla de mi culo)

Španija

Sasvim je očekivano da španski, kao melodičan i pesnički jezik, ima i prikladno kreativne psovke. Ali maslac? Kakve to veze ima s bilo čime? Sve počinje od izraza 'Me cago en la leche' (Pose*em ti se u mleko), što je poprilično čest termin, koji je ekvivalent izrazu 'Dovraga'. S obzirom na to da je put od mleka do maslaca nekako logičan, tako ćemo zaključiti i da je ova psovka posve smislena.

Još neke korisne psovke na španjolskom: Me cago en tus muertos. (Se*em ti se na mrtve.) Me cago en Dios. (Se*em ti se na Boga.) Me cago en tu puta madre. (Se*em ti se na kurvu mater.) Kao što vidimo, Španci baš vole vršiti nuždu.

Arapi: Hiljadu ku*čeva u tvojoj religiji (Elif air ab dinikh)

Arapi

Zanimljiva je fiksacija na faluse u arapskom jeziku. Već je i samo nazivanje nekoga prepucijem ('fatah') velika uvreda, a još neke od uvreda su: Air il'e yoshmotak. (Neka te pokosi ku*ac.) Airy fe dameerak. (Moj ku*ac u tvojoj savesti.) Eyreh be afass seder emmak. (Moj ku*ac u rebrima tvoje mame.) Osim fiksacije na falus, zanimljive su i uvrede koje uključuju stopala i cipele. Zbog podneblja u kojem žive, sasvim je razumljivo zašto se stopala smatraju najprljavijim delom tela, a svako fizičko ili verbalno dobacivanje cipele smatra se vrlo uvredljivim. Na primer 'Cipela na tvojoj glavi'.

Irci: Glup kao bikov nabrekli ku*ac (He's as thick as a bull's walt)

Irska

Irske psovke koren uglavnom vuku iz onih galskih, s dugom tradicijom i referencama na svet prirode, posebno stočarstva. U moru uvreda koje uključuju životinjske organe, stočarske pojmove i ponešto đubriva (nema veze sa Draginom i ekipom), ova iz naslova se izdvaja kao možda najzanimljivija. Još neke korisne irske uvrede su: Gobshite. (Seronja.) Piss astist. (Alkos.) As thick as manure and only galf as useful. (Glup kao đubar i ni upola koristan.)

Bugari: Neka ti karpatska dugokosa vučica popuši ku*ac (Gladna Karpatska valchitza s dalag kosam minet da ti prai deeba)

Bugarska

Bugarske uvrede i psovke su raznolike, a one najzanimljivije se svode na motive iz prirode. Osim vučica koje seksualno zadovoljavaju po šumama, u šarolikom carstvu psovki našle su se i ove: Mayka ti duha na mechki v gorata. (Majka ti puši medvedima u šumi.) Da eba taz kreeva neeva. (Je*eš ovo nakrivljeno polje.) Grozna si kato salata. (Ružan si k'o salata.)
Ima i onih ličnih: Nosa ti e kato ruska putka. (Nos ti izgleda kao ruska pi*ka.) Pederas grozen gyrbaw prokazhen. (Grbava i gubava pederska nakazo.)

Kinezi: Proklinjem ti 18 generacija predaka (Cao ni zu zong shi ba dai)

Kina

Kinezi imaju pomalo neobične uvrede koje dolaze iz njihove duge tradicije. Prokletstvo predaka samo je jedna sfera mandarinskih uvreda, a možda su najzanimljivije one koje nam se čine posve bezazlene. Jedna od takvih je 'Nosi zelenu kapu'. Iako zvuči posve bezazleno, koren ove uvrede je u eri dinastije Tang, kad su zelene kape bile sastavni dio uniforme bordela. Ova se uvreda koristi na ukazivanje na nečiju bludnost, jednako kao i 'Tvoja majka je velika kornjača', a kako kornjače ne znaju ko im je otac, i ova naizgled bezazlena izjava ima puno dublje značenje.

Jermeni: Napraviću ti sarmu od ku*ca (Glirit mortin hed sarma shinem)

Jermenija

Jermenske uvrede su poprilično direktne, pa je sasvim jasno da vam neko nije baš preterano drag ako želite da mu genitalije pretvorite u sarmu. Neke od zanimljivijih jermenskih uvreda: Glirit mortin hed sarma shinem. (Dabogda štakor svršio po tebi.) Kak oudelic shoon. (Džukela govnojedska.) Eshu Koorak. (Magareći sin.)
Srbi: Dabogda tražio decu Gajgerovim brojačem

Srbija

Ah, došli smo, naravno, i do Srba. Cracked.com je odabrao:  Je*i ježa u leđa, Popasi mi čmarne dlačice i Je*o te papa. Na popis su, pored ove s Gajgerovim brojačem uvrstili i "Dabogda ti kuća bila na CNN-u", što je podsećanje na ratne dane 90-ih godina, ali i kultne klasike "Dabogda te majka prepoznala u bureku' i 'Dabogda ti žena rodila stonogu pa ceo život radio za cipele". Sigurni smo da baš vi znate mnogo sočnijih!

Rumuni: Zabi mi ruku u dupe i izdr*aj mi go*no (Sa-mi bagi mana-n cur si sa-mi faci laba la cacat)

Rumunija

Rumuni. Puno perverznog seksa. Evo psovki koje izabrao cracked.com: Shampona-mi-ai flocii cu saliva. (Našamponiraj mi stidne dlake slinom.) Spala-te pe dinti ca vin cu pula in inspectie. (Operi zube, moj kr*ac će skoro u inspekciju.) Usca-mi-as sosetele pe crucea ma`tii. (Sušim čarape na krstu tvoje mame.) Iako postoji mnogo načina na koje se može uvrediti nečija mati, ovaj je posebno vredan pažnje jer se istovremeno psuje i religija i majka.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 01.12.2012 05:46h

    perverzije

  • bravo alo Vreme: 01.12.2012 08:33h

    najbolji tekst od kad izlazi alo!

  • Бобан Милетић Бапси Vreme: 01.12.2012 09:51h

    Знамо , како да не знамо !!!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP