Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

VAUUU, KAKAV BISER!

Sud zabranio psu da laje, svako "AV" njegovog gazdu koštaće 2.700 evra!

Autor: Telegraf.rs | 28.01.2015 - 11:20:00h | Komentara: 3

Pas Meda ne sme da laje po noći, jer samo jedno njegovo "av" gazda bi mogao da plati i do 2.700 evra!

Pas mešanac | Foto: Profimedia

Jedini pas sa sudskom zabranom lajanja u Hrvatskoj | Ilustracija: Profimedia

Pas Medo iz mesta Peroj pokraj Pule može se pohvaliti da je jedini pas u Hrvatskoj sa sudskom zabranom lajanja.
Problemi sa komšijom, kaže Medin vlasnik, počeli su od dana kad je pas došao u njegovu porodicu. Veselka Vukotić, čija je kuća udaljena petnaestak metara od njegove, već tada je jasno pokazala da joj se novopridošli četveronožac ne sviđa.
Tvrdi da ga je najpre prskala vodom, a potom počela gađati kamenjem. Isto je, kaže, komšinica radila psu kojeg je ranije imao, ali on je uginuo pre Medinog dolaska. Sukob sad ulazi u treću godinu.
- Najpre smo od komšinice tražili da prestane sa uznemiravanjem našeg psa, ali nije prestala. Često smo razgovarali, molili je da ga ne gnjavi. Uvek nam se činilo da joj je neprijatno i da mu više neće smetati. Ali na kraju nas je tužila. Medo zapravo ne laje puno - reaguje samo kad vidi neku mačku ili kad se nepoznata osoba približi njegovoj teritoriji. Po noći zapravo gotovo da i ne laje - žali se Šimunović.
- Zvao sam i advokate... Niko nikad nije čuo za slučaj sličan našem. Sad svi živimo u strahu - ako zalaje, kazna je skoro 2.700 evra. Znamo da će nas komšinica odmah prijaviti - kaže Šimunović.
Veselka Vukotić kaže da poseduje video-snimke koji dokazuju da je pas po noći jako bučan.
- Izvršen je uviđaj i utvrđeno je da pas laje sve vreme, ali njegovo je ponašanje tokom noći još gore. Mi tražimo novčanu odštetu od gotovo 1.400 evra i da se problem trajno reši, odnosno da pas prestane da laje - objašnjava advokat Veselke Vukotić, Igor Vujičić.
Njegov je lavež, uostalom, najskuplji u Hrvatskoj: samo jedno "av" košta čak 2.700 evra! Reč je o privremenoj meri Opštinskog suda u Puli, koja mu je izrečena još krajem oktobra prošle godine. Sud je tužbu komšinice Veselke Vukotić ocenio zasnovanom - procenjeno je da joj je zbog stalnog laveža narušeno zdravlje te da zbog psa ne može mirno da spava.
Od 20 sati do 8 ujutro svakog dana ovaj trogodišnji pas smešta se u kućni pritvor. Nije kućni tip i mrzi četiri zida, žali se vlasnik Anton Šimunović.
Poslednji komentari
  • Mrmot Vreme: 28.01.2015 11:38h

    Ne znam cega ovde ima spornog i senzacionalnog. Lepo smeta sugradjaninu sto ne moze nocu da spava od laveza psa koji non-stop laje. Imao sam i ja primer takav, hteo sam da psa ubijem ili otrujem, iako sam ljubitelj zivotiunja. Pas je lajao non-stop, sem kad su mu davali da jede tri puta dnevno, ostalim satima je bukvalno non-stop lajao. Sta mislite kajko to izgleda kad se sve smiri, oko 00-01h, a vi na bukvalno 15-20metara od tog laveza, trideste dana u mesecu, 5-6 meseci. Potpuno razumem ljude, ako je sve to tacno i osnovano.

  • kopač kontejnera Vreme: 28.01.2015 11:56h

    Poruka vlasniku: odvedi psa na selo i daj ga nekome, Ja muku mučim sa psimakoji laju cele noći. Komunalna nije nadležna u Srbiji za to. U Rimu je bio pas koji je lajao noću. Uložili smo žalbu vlasniku i on je psa odmah odveo iz stana. Ovde bi te ubili za tako nešto. Srbija je to, hej do juče im je kućni ljubimac bila koka koja nosi jaja i svinjče od 100 kila, a sada gaje pse!!!

  • nedjo Vreme: 28.01.2015 19:10h

    možda da ga nauče da govori ,da ne bi lajao

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP