Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

DA, NEKI SU POKUŠALI...

Supermen, Robokap i Terminator na listi zabranjenih imena

Autor: info-ks.net | 27.01.2015 - 14:16:00h | Komentara: 2

Sudija u francuskom gradu Valensijenu zabranio je jednom paru kako svojoj kćerki ne mogu dati ime Nutela jer je to "tržišni naziv koji je rasprostranjen". Ovo je samo jedan od primera imena koja su u pojedinim državama zabranjena.

Dete mafijaš | Foto: Profimedia

Na Novom Zelandu nema Malih Mafijaša | Foto: Profimedia

Mafija Nema Straha, Novi Zeland
Matični ured Novog Zelanda objavio je 2013. godine listu imena koja su zabranjena. Među njima su Majesty (Visočanstvo), Queen Victoria (Kraljica Victoria), Lucifer i Mafia No Fear (Mafija nema straha). Jedno dete je trebalo dobiti ime Anal pre nego što je Kancelarija za međunarodne odnose to zabranila. Među zabranjenim imenima su i 4Real i V8. Sud je naredio i roditeljima devetogodišnje devojčice da joj promene ime “Talula Does The Hula From Hawaii” (Talula pleše hula ples sa Havaja).
Bler, Island
Petnaestogodišnjoj Bler Bjarkardotir rečeno je kako ne može više koristiti svoje ime jer ga nema u Registru ličnih imena Islanda. U njemu se nalazi 1.712 muških i 1.853 ženska imena. Devojka se žalila i sud je uvažio žalbu te je ime ipak zadržala.

Arturo, najtužniji polarni medved na svetu

Smorio se kao Bjorn u Norveškoj

Bjorn, Norveška
Ime Bjorn je postalo popularno nakon pojavljivanja grupe ABBA. Ova reč znači medved i rasprostranjeno je među Norvežanima. Ali, zbog povezanosti sa životinjom smešteno je na listu zabranjenih imena. Zabrana je ukinuta nakon protesta građana.

Anus, Danska
Danska je među brojnim zemljama koje su napravile listu imena koje roditelji mogu probrati. Ima ih 7.000. Ali, zabranjena su imena Anus i Monkey (Majmun).

Supermen | Foto: Profimedia

Jedan je Klark Kent! | Foto: Profimedia

Supermen, Venecuela
Predstavnički dom Venezuele doneo je 2007. godine zakon kojim zabranjuje imena koja decu izlažu podrugivanju, koja su ekstravagantna ili teška za izgovor, nakon što su proverili matične knjige i utvrdili kako se dve osobe zovu Superman.
Sadam Husein, Brazil
Ukoliko planirate da se preselite u Brazil i započeti život s nekim od 204 miliona stanovnika, morate dobro razmisliti o imenu. Ono koje nikako ne dolazi u obzir je Sadam Husein.

Robokap | Foto: Printscreen Youtube

Robokap i kolega Terminator zabranjeni u Meksiku| Foto: Printscreen Youtube

Robokap, Mexico
Meksička država Sonora napravila je listu zabranjenih imena tek prošle godine. Među njima su Robokap, Skrotum, Terminator, Burger King i Virgin (Devica). Iako Nemačka nikada nije zabranila roditeljima da svojoj deci daju ime po nacističkom lideru, Hitler je zabranjeno ime u Sonori.
Osama bin Laden, Nemačka
Turski par koji živi u Nemačkoj pokušao je 2002. godine da registruje svoje dete pod imenom vođe Al Kaide, Osame bin Ladena. Sud se vodio zakonom u kojem se ističe da ime deteta ne sme ismevati dete niti biti uvredljivo.

Zamalo da ne bude ništa od slave i bogatstva: Tom Kruz

Može biti samo jedan: Kruz, Tom Kruz | Foto: AP

Tom, Portugal
Ova država zabranila je srednje ime Tom i svi oni koji su ga imali morali su ga izbrisati ili promeniti.
Megan Renod, Francuska
Jednom bračnom paru je rečeno kako ne mogu svojoj kćerki dati ime Megan Renod, jer je previše slično automobilu "Reno Megan".
Poslednji komentari
  • saki Vreme: 27.01.2015 18:56h

    Ovaj zadnji isti saban saulic

  • janko Vreme: 28.01.2015 05:14h

    No comment!!! Sto se humora tice......mogu samo da kazem...SRBIJA JE VELIKA!!! POZDRAV IZ SLOVENIJE P.S. Nadam se, da su ti lopovi, nakon ovog obavestila....vratili auto ;)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP