Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

KAO U FILMU MRTAV LADAN

Švercovao preminulu majku

Autor: Suzana Božinović | 22.06.2015 - 12:56:00h | Komentara: 1

Carinici na graničnom prelazu Srbija-Bugarska ''Vrška Čuka'' umalo nisu doživeli šok kada su se obratili starijoj ženi koja je sedela u automobilu, a onda shvatili da razgovaraju sa – mrtvom babom! Sin pokojnice samo se udario u čelo jer mu plan nije uspeo.

Starica

Ilustracija | Foto: Profimedia

- Nije bilo kolone i gužve. Graničnom prelazu se lagano približavao najmoderniji, skupocen crni džip bugarske registracije. Posle smo zaključili da je verovatno vozio sporo da mu se pokojna majka, koju je postavio da sedi na zadnjem sedištu, ne bi od brzine srušila iz tog položaja – saznajemo nezvanično od nadležnih.

Prema priči očevidaca, Bugarin je iz Austrije vozio svoju majku kući u mestu blizu Vidina, oko 40 kilomatara udaljenom od granice. Žena je bila stara, rođena 1937. godine, i obolela.

- Njen sin je znao da ne sme pokojnika da prevozi prego granice u sopstvenom vozilu, već da se prema zakonu mora koristiti vozilo specijalne namene. Da bi izbegao zakonske peripetije oko potrebnih papira, ali najviše da bi uštedeo jer su ovakvi troškovi skupi, ovaj čovek je rešio da prevari carinike – kažu nadležni.

Međutim, srpski carinici, poučeni znanjem i iskustvom, odmah su primetili da nešto nije u redu.

- Njima je bilo sumnjivo ponašanje vozača. On je toliko žurio da pređe granicu da je skrenuo pažnju na sebe. Kršio je ruke, ubrzavao rad prilikom pregleda pasoša, sav je bio u nekom grču. Carinici su najpre posumnjali da švercuje neku vrednu robu ili narkotike. Na pamet im nije palo da čovek švercuje mrtvu majku! – saznajemo nezvanično.

Tako, kada su carinici otvorili zadnja vrata automobila, Bugarin im je objasnio da mu je to majka, da čvrsto spava i da je nikako ne bude.
Starica je sedela, a domišljati sin ju je vezao pojasom.
Dr Stanislav Tadić, direktor Zaječarskog zdravstvenog centra, nam je ispričao:

- Pregled tela je uradio naš lekar mrtvozorac i zaključio da je smrt nastupila prirodnim putem u blizini Paraćina. Obdukcija nije naložena. Sin je obratio njihovom konzulatu i našoj opštini da bi dobio potrebne papire, i uz izdatu umrlicu angažovao nadležnu firmu za prevoz pokojnika – kaže dr Tadić.

Kako saznajemo, Bugarin se, pre nego što je stigao na ''Vršku Čuku'', zaustavio u Zaječar ukoji je od graničnog prelaza udaljen dvanaestak kilometara. Tu se osvežio i pokojnu majku namestio u ''prirodan sedeći položaj'' vezavši je pojasem.

Plan mu nije uspeo...
Poslednji komentari
  • milos Vreme: 22.06.2015 14:40h

    hajde sad, postavimo se u njegovu kozu: covek je sa majkom na putu ka svojoj zemlji i desilo se to sto se desilo. mnogo njih bi isto uradilo, ne samo sto je prevoz pokojnika skup, u njegovom slucaju vozi skupoceni dzip, govori da novac nije problem, vec je pre u pitanju zelja da vec nadomak svoje zemlje, on licno doveze majku kako bi izbegao stres u tudjoj zemlji. i ko zna koliko je psihicki bio u stanju da se suocava sa svim peripetijama koje sleduju kao i vreme koje je potrebno da se sve obavi. tako da treba gledati siru sliku.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP