Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SPLIT U ŠOKU

Talentovani student opasni pljačkaš

Autor: Alo! | 25.01.2015 - 11:57:00h | Komentara: 2

Policija "došla glave" mladiću koji je mesecima pljačkao kladionice i pretio zapaljivom tečnošću. Ispostavilo se da je strašni lopov izvrsni student elektrotehnike, sa stipendijom.

Hapšenje

Ilustracija | Foto: Profimedia

Splitska policija uhapsila je mladića (27) koji je odgovoran za čak osam razbojništava i tri pokušaja razbojništava na području Splita u poslednja tri meseca.
Policija je uspela da ga uhapsi kada je izveo poslednju pljačku u četvrtak oko 13.30 kad je ušao u poslovnicu Hrvatske lutrije i uz pretnju radnici da će zapaliti nju i prostoriju uzeo oko 500 kuna (oko 8.000 dinara), javlja "Slobodna Dalmacija".
Ono što je posebno zanimljivo je da je mladić uhapšen posle sat vremena pošto je opljačkao Lutriju, i to u kockarnici vrlo blizu nedavno opljačkane apoteke, a to je uputilo policiju na pomisao o motivima zbog kojih je student Slaven P. (27) “upao” u kriminalno kolo.
Radi se o perspektivnom studentu čeetvrte godine elektrotehnike rodom iz BiH, koji je čak prošle godine dobio i jednokratnu novčanu pomoć kao izuzetno uspešan student. Međutim, kako se "navukao" na kocku, njegov život pošao je totalno drugim smerom koji će ga, vrlo verovatno, odvesti na izdržavanje višegodišnje kazne zatvora.

Mladić je svoj kriminalni pohod počeo 22. oktobra kada je upao u kladionicu, verbalno zapretio radnici da će je ubiti ako mu ne da novac i pobegao s 2.100 kuna (oko 33.500 dinara).

Taj se novac brzo “istopio”, pa je četiri dana potom opet došao u istu kladionicu i opet uzeo oko 1.400 kuna (oko 22.000 dinara).

Onda je zaređao po ostalim kladionicama u gradu, ali u jednoj od njih u koju  je ušao s nožem, nije imao sreće, jer je naišao na radnicu koja ga je izudarala   metlom i pripretila alarmom, pa je lopov pobegao neobavljena posla.
Potom, pošto je shvatio da se samo preteći verbalno i nožem neće tako lako domoći preko potrebnog novca, odlučuje se na novu taktiku koju čak ni iskusni splitski policajci do sad nisu imali zabeleženu u svojim dosjeima, a to je pretnja zapaljivom tečnošću.
Tako s bocom u jednoj ruci u kojoj se nalazila nepoznata tekućina, i s upaljačem u drugoj ruci on nastavlja pohode po kladionicama, sve dok konačno nije dolijao.

Prema procenama policije on je ukrao oko 15.000 kuna (oko 240.000 dinara).

Tagovi:

Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 26.01.2015 11:36h

    Sta ti je znanje

  • nedjo Vreme: 28.01.2015 17:16h

    fin mladic

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP