Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

ZASTRAŠUJUĆA BOLEST

Težak život dečaka iz Indije: Tek mu je 14 godina, a ima telo 110-godišnjaka!

Autor: 24sata.hr | 27.08.2013 - 11:41:00h | Komentara: 1

Četrnaestogodišnji dečak, Ali Husein iz Indije boluje od proregije, zbog koje ima telo muškarca od 110 godina.

Njegovi roditelji Nabi Husein Kan (50) i Razia (46) su se oženili pre trideset i dve godine. Bili su u rodbinskoj vezi i njihov brak je bio dogovoren. Petero njihove dece je umrlo od progerije

Ali Husein

Ali Husein | Foto: Screenshot "Youtube"

Reč je o bolesti naglog starenja, a uzrokuje je defekt na genetskom kodu pacijenta. Od te bolesti boluje i Husein koji ima telo 110-godišnjaka. Ta bolest uzrokuje i artritis, probleme s očima, bolesti srca te slepoću.


- Želim da živim i da se nadam da negde postoji lek za mene. Ne bojim se smrti, ali želim još malo ostati sa svojim roditeljima. Oni su puno propatili. – rekao je Ali

Huseinov brat i tri sestre umrli su u kada su imali 12 i 24 godine. Peto dete, dečak, umrlo je 24 sata nakon što se rodio.

Ali kaže kako ga je najviše pogodila smrt brata Ikramula.

- Bio je moj najbolji prijatelj. Bio sam mali kad su umrli moj brat i sestre. On je bio jak i nije mu smetalo zadirkivanje. Kada je umro, plakao sam nedeljama i nisam mogao da jedem. Sada nemam nikoga, nemam prijatelja, ali moram biti jak - kaže Ali.
Većina obolelih jedva doživi 14 godina, a reč je o vrlo retkoj bolesti od koje boluje samo 80 ljudi na svetu, piše Dejli Mejl.

Nabi i Razia imali su ukupno osmero djece. Njihova ćerka Sanjeda (20) je potpuno zdrava i ima svojuporodicu. Najmlađa ćerka Čanda (10) takođe ima progeriju.

Progerija je bila toliko retka, da doktori nisu tada još niti čuli za nju. Dve godine nakon toga iste simptome je imao njihov sin Ikramul, pa su opet otišli lekaru. I opet nisu dobili nikakvu dijagnozu.

Nabi, koji zarađuje 20 funti mesečno i Razia odlučili su da imaju još dece, jer su nadali da će dobiti zdravu decu. Želja im se ispunila kada su dobili Sanjedu.

Godine 1995. nakon što su posetili mnoge lekare, jedan od njih je njihovoj djeci dijagnostikovao progeriju i rekao im da je bolest neizlečiva.

Deca su išla u školu, ali deca i komšije su ih ismevali, te su ih na kraju njihovi roditelji ispisali iz škole.
 
Poslednji komentari
  • REALNA Vreme: 27.08.2013 22:44h

    Ajoj... teska prica :( Strasno je da postoje osobe koje su u stanju da ismevaju neciju bolest, pa makar i u konzervativnoj Indiji. Ljudskost je ljudskost - bilo gde na svetu. A ovaj decak mora da je napredna dusa, tezak teret je odlucio da nosi u ovom zivotu, a ne predaje se i tako je mudar :')

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP