Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SLATKO

Top 5 najskupljih
čokolada na svetu

Autor: Nina Gavrilović | 03.12.2012 - 07:00:00h | Komentara: 1

Skoro sve što natera ženu da slasno obliže usne košta, u ovom slučaju kao zlato. Braon zlato. Ako ste mislili da su one bombonjere po samoposlugama basnoslovno skupe, pa – slatki ste. Samo za sladokusce “Alo.rs” vam predstavlja top 5 najskupljih čokolada na planeti.

Kraljica među čokoladama!

Raznolikost aroma... | Foto: foter.com

Chocopologie - Kraljica među čokoladama

Sviđa vam se kako ovo izgleda? Naravno da vam se sviđa. Jedan kilogram ove čokolade košta više od većine frižidera, a za 50 tabli ove čokolade mogli biste da kupite garsonjeru u Beogradu. Pravi je kompanija “Knipschildt”, a pola kilograma košta neverovatnih 2600 dolara. Ova basnoslovno skupa poslastica ujedno je i najskuplja na svetu, a za njenu cenu krivi su vrhunski sastojci. Recept se sastoji iz 70 postotne Valrhona čokolade i slatke pavlake, pa se ova smesa 24 sata namače u vanilu i čisto ulje od tartufa, dok se kakao dodaje ručno.

Čista egzotika

Luksuzan poklon... | Foto: foter.com

Noka - Čista egzotika

Ova poslastica je prava egzotična lepotica. Nokine čokolade prave se od najboljeg kaka iz Venecuele, Trinidada, Obale Slonovače i Ekvadora. Sačinjena je od 75 odsto kaka i ostalih uobičajenih sastojaka, sa jednom bitnom razlikom – potpuno je prirodna. U ovaj slatkiš se ne dodaju aditivi, kao ni aroma vanile, čime se njen proizvođač Noka Vintages Collection posebno ponosi, do te mere, zapravo, da je cena za pola kilograma 854 dolara.

Zlato

Ukus novca!

Delafee - "Začinjeno" zlatom

Pošto ćete ovu čokoladu platiti suvim zlatom, red je da malo njega i pojedete – možda je bila ideja švajcarske kompanije Delfee,  kada je smislila ovaj slatkiš. Ako vam nešto krcne pod zubima dok žvaćete ovaj slatki užitak to neće biti lešnici ili bademi već jestivo 24-karatno zlato! Naravno, slatkiš sadrži i šećer, mleko i ulje, ali kao da je bitno, pobogu – napravljena je od zlata! Cena  je, pogađate, “skromna” i iznosi 504 dolara za 500 grama. Poređenja radi, za te pare možete naći više nego solidan verenički prsten od čistog zlata. Znate… onog koje se ne topi.

Na francuski način...

Umetnost slatkiša... | Foto: foter.com

Richart - Na francuski način

Iako nema mesto na postolju 3 najskuplje čokolade, francuski Richart se sastoji od 70% Kriolo kakaa iz Venecuele koji se smatra najkvalitetnijim na svetu. Pored toga na ukusu, ali i skupoći  dodaju najbolje vrste badema, kupina, jagoda i egzotični začini. Cena? Čak 120 dolara za 500 grama.

Belgijska tradicija...

Poznat žig... | Foto: foter.com

Godiva G - Belgijska tradicija

Belgija je zemlja čokolade i Herkula Poaroa! Ne možete da pričate o belgijskoj čokoladi, a da ne pomenete Godivu, a posebno njenu “G” kolekciju. U sastav ovog slatkiša ulaze retki sastojci poput  tasmanijskog meda ili specijalne meksičke ljute mešavine. Godiva G kolekcija je, pored toga najjeftinija među eletnim poslasticama i košta "samo" 107 dolara za pola kilograma. Sitnica.

Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 05.12.2012 17:36h

    mamipara za burzuje

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP