Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

SVE POPULARNIJI U SAD

U Detroitu uskoro dobija „hram” sekta koja sebe naziva „Satanski hram”

Autor: USA Today | 08.09.2014 - 10:12:00h | Komentara: 0

Prema pisanju USA Today, tokom jeseni bi u jednom od zdanja u predgrađu Detroita trebalo da se otvori sedište sve popularnije u SAD organizacije – sekte, koja samu sebe naziva „Satanski hram”.

Satana sa decom

Satana sa decom

Ova grupa je postala poznata projektom postavljanja spomenika „Bafometu (satani) sa decom” na Državnom kapitolu u Oklahoma Sitiju, odmah pored spomenika „Deset zapovesti”.
„Satanski hram” se razrasta u široki pokret, koji negira da je religija, već koristi satanizam kao simbol kritičkog javnog delovanja, vodeći i političke kampanje i insistirajući na supremaciji naučnih znanja, potpunom odvajanju države od crkve, slobodi (uključujući slobodu da drugog uvrediš i budeš agresivan) i nezavisnosti jedinke, zdravom razumu, znatiželji, jednopolnim brakovima, zaštiti „dečijih prava”…
U svom budućem sedištu u Detroitu, kako tvrde, ovi satanisti neće prinositi ni ljudske ni životinjske žrtve, već će ga koristiti kao prostor za sklapanje brakova, sahrane i druge ceremonije.
Ovim povodom, više intervjua je dala 32-godišnja „Džeks Blekmur” (većina rukovodilaca „Satanskog hrama” i dalje koristi pseudonime, jer se žale da dobijaju brojne pretnje, uključujući pretnje smrću).

Po njenim rečima, pripadnici grupe ne obožavaju satanu kao božanstvo. „Mi verujemo u metaforični, literarni lik satane”, kaže ona. „On je simbol pobune, simbol ljudske prirode i žeđi za znanjem”.

Lider ove satanske „organizacije” Lusijen Grivs, koji je i sam rodom iz Detroita, iako se smatra da „Satanski hram” ima najviše pripadnika u Njujorku, imao je više puta priliku da značajnim američkim medijima objašnjava značaj svoje organizacije i njenu angažovanost u „socijalno-političkom dijalogu”.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP