Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

HOBOTNICOM?!

Ubio ženu
hobotnicom!

Autor: Tanjug | 11.10.2012 - 11:58:00h | Komentara: 0

Jedan Južnokorejanac je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva devojke za koje je policija prvobitno mislila da se slučajno ugušila dok je jela živu hobotnicu.

Okružni sud u Inčeonu, zapadno od Seula, proglasio je krivim optuženog koji je identifikovan samo kao Kim i osudio ga na doživotni zatvor zbog dela koje je sudija opisao kao "gnusni zločin".
Slučaj u kome je policija optužena za nesposobnost, izazvao je ogromno interesovanje medija i javnosti u Južnoj Koreji.
Kim (31), prijavio se u motelu u Inčeonu sa devojkom aprila 2010. pošto je kupio dve žive hobotnice u lokalnom restoranu.
On je kasnije pozvao recepciju rekavši da mu je devojka, po imenu Jun, kolabirala i prestala da diše pošto je pojela jednu hobotnicu.

Hobotnica

Hobotnica | Ilustracija: foter.com

Devojka je prebačena u bolnicu, ali je umrla posle 16 dana zbog ostećenja mozga. Žive hobotnice su specijalitet u Južnoj Koreji, ali je poznato da postoji opasnost od gušenja jer zbog grčenja i lepljenja pipaka može da dođe do njihovog zaglavljivanja u grlu. Bejbi hobotnica se obično kozumira cela, dok se veće vrste oktopoda mogu iseći i jesti uz susamovo ulje dok se pipci još mrdaju. Pošto je jedan pipak nađen u grlu Jun, njena porodica i policija su u prvom momentu prihvatili Kimovu priču da se ona slučajno ugušila jedući hobotnicu. Njeno telo je kasnije kremirano.

Hobotnica

Pipci hobotnice | Foto: foter.com

Policija je, međutim, bila primorana da ponovo otvori slučaj kada je televizija objavila priču Juninog oca da je tokom svoje istrage otkrio da je njegova ćerka neposredno pred smrt uplatila polisu životnog osiguranja.
Kim je kao jedini korisnik polise podigao 200 miliona vona (189.400 dolara), otkrio je otac. "Najverovatniji uzrok smrti je gušenje mekom krpom i nema dokaza da bi se zaključilo da je smrt nastupila posle gutanja hobotnice", rekao je predstavnik suda AFP-u.
"Žrtva je uvek imala problema prilikom žvakanja pa je nerealno verovati da je ona pojela veliku hobotnicu... A da je predhodno nije isekla", rekao je predstavnik suda. Još nije poznato da li će Kim, koji i dalje tvrdi da je nevin, uložiti žalbu na presudu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP