Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

BIZARNO!

Ugradio "zvučnike" u uši kako bi stalno slušao muziku (VIDEO)

Autor: Blic | 03.07.2013 - 20:21:00h | Komentara: 0

Amerikanac po imenu Rič Li ugradio je minijaturne magnete u ušnu hrskavicu, koji u kombinaciji sa kalemom koji nosi oko vrata, proizvode zvuk u njegovoj glavi.

ss

Rič Li iz Nevade je "bodihaker" ili "grajnder" - osoba koja eksperimentiše sa implantima, a u poslednjem eksperimentu je instalirao male magnete u uši, koji u kombinaciji sa kalemom oko vrata vibriraju i proizvode konstantan zvuk u njegovoj glavi.

Kako bi slušao muziku, Li prosto spoji svoj plejer sa malim pojačalom povezanim sa kalemom koji mu stoji oko vrata, ali priznaje da zvuk nije ni približno dobar kao onaj kod tradicionalnih slušalica.
Međutim, on insistira da postoje i prednosti njegovog izuma - može da sluša muziku bilo kad, bilo gde, a implanti su nevidljivi.
"Većina grajndera ne veruje običnim lekarima pa za ovakve zahvate odlaze kod umetnika za modifikovanje tela kao što je Stiv Hovort", objasnio je Rič Li.
"Zahvat je protekao glatko, a bola skoro da nije ni bilo", dodao je Li.
Dalji planovi za ovu napravu su da je poveže sa GPS-om na telefonu kako bi mu davala instrukcije dok hoda. Još jedna od primena je da kalem poveže sa mikrofonom koji bi mu omogućavao da čuje razgovore koji bi inače bili van dometa ljudskog uha.
Li veruje da bi sprava mogla da se koristi i za eho-lociranje pa bi korisnik čuo kada se približava nekom objektu. Ovaj segment posebno zanima Lija kome se vid pre par godina drastično pogoršao pa sada strahuje da bi mogao u potpunosti da oslepi.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP