Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

CRNA TAČKA U ŠKOTSKOJ - MOST OVERTOUN

Ukleto
za pse!

Autor: Ivana Dimitrijević | 06.10.2013 - 14:30:00h | Komentara: 1

Crna tačka u Škotskoj je most Overtoun, koji je sagrađen 1859. godine blizu Miltona, u regiji Dumbarton, a postao je poznat po celom nizu neobjašnjivih događaja. Prvi su zabeleženi pedesetih i šezdesetih godina prošlog veka, kada je primećeno da psi, obično oni sa dugom njuškom (labradori, škotski ovčari i hrtovi), iznenada i neočekivano skaču sa mosta u smrt.

Most Overtoun

Često se dešava da određene vrste pasa iznenada sa mosta skaču u smrt

U nekim slučajevima, psi bi preživeli ovaj 16 metara dug pad, oporavili se, pa ponovno pokušali isto. Uočeno je da su svi psi skočili sa iste strane i sa istog mesta, uvek po sunčanom danu, što celu stvar čini još tajanstvenijom. Do danas je život izgubilo više od 500 pasa.

Stanovnici ovog mesta su ozbiljno zabrinuti za živote svojih ljubimaca i u širokom luku obilaze ovo mesto. Na mostu je postavljen natpis: „Opasan prelaz. Molimo vas da zadržite svoje pse na povocu“. Do sada niko nije uspeo da objasni zašto se to dešava.

Most Overtoun

 

Ko je antihrist
Jedan događaj iz 1994. ovaj most čini još mističnijim. Naime, jedan muškarac je svoje dete bacio sa mosta tvrdeći da je ono antihrist. Kasnije je taj muškarac pokušao da se ubije skokom sa istog mesta.

Veruje se da je most napravljen na mestu gde je granica između dva sveta i gde se prepliću dve dimenzije. Kažu de se tu sreću duše živih i mrtvih. Drugi misle da je most zaposeo zli duh, ali im nije jasno zašto ubija samo pse sa dugom njuškom.
Biolozi su ovo pokušali da objasne na način da se su u šumarcima ispod mosta ranije naseljavali bizoni. Njihov miris je vrlo oštar i iritira pseći njuh. Oni smatraju da životinje omamljene tim mirisom instinktivno skaču da bi ih lovile. Ipak, ova teorija nije prihvaćena jer su psi inteligentne životinje i našli bi bezopasniji put za lov.

Priča se da su sa mosta uglavnom skakali psi koji su na neki tragičan način izgubili svoje vlasnike.
Poslednji komentari
  • fkt Vreme: 09.10.2013 09:11h

    letece dzukele :)

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP