Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

VAŠE PRIČE IZ ZONE SUMRAKA

Veštica iz šume!

Autor: Ekipa Alo! | 07.10.2013 - 16:00:00h | Komentara: 3

Evo jedne interesantne priče koju nam je poslao naš verni čitalac Daniel iz Požarevca, a reč je o doživljaju jedne petogodišnje devojčice, njegove bliske rođake, početkom sedamdesetih godina prošlog veka u malom banatskom selu kraj Vršca. Storija ide ovako…

Veštica

 

Žena u crnom obavijena
svetloplavom svetlošću
uzela je bebu u naručje i
odnela je u mračnu šumu

„Te hladne decembarske noći u maloj sobici pokraj peći igrali su se dečak (7 godina) i njegova sestra (moja rođaka), dok je njihova majka gledala u njih i ljuljuškala kolevku u kojoj se nalazila beba, njihova najmlađa sestra. Kada je uspavala bebicu, decu je smestila u krevete, koji su se nalazili blizu kolevke, jer je bilo već oko 9 sati. Čim su sva deca zaspala, neko je zazvonio na vrata. Bila je to njena prijateljica koja je došla na kafu. Majka i komšinica sele su u drugu sobu da ne bi svojom pričom razbudile decu.


Svetlo i hladno


Dok je spavala, devojčica je osetila kako nešto ulazi kroz prozor njihove sobe. Otvorila je oči i ugledala svetloplavu bleštavu svetlost. Trgla se jer ju je zapljusnula neverovatna hladnoća. Sela je na krevet i pogledala u prozor da se uveri da je zatvoren - svetlost je još uvek bila u sobi i obavijala je kolevku njene sestre. Iz te svetlosti stvorila se ružna, mala žena u crnom. Žena je stajala kraj kolevke i gledala u bebu. Moja rođaka je sedela kao omađijana, ni glas nije mogla da ispusti, kao da nije bila pri sebi.

Brat je spavao u drugom krevetu i ništa nije osetio. Posle kratkog posmatranja bebe, žena u crnom ju je uzela iz kolevke, otvorila prozor, izašla s njom u noć i ponovo ga zatvorila. Beba se nije probudila. Devojčica je brzo otišla do prozora i videla da se žena s bebom uputila prema šumi, koja se nalazila odmah pored kuće, i nestala. Moja rođaka je tek tada shvatila šta se dogodilo i bosa u spavaćici istrčala je iz kuće pravo prema mračnoj šumi, vičući: “Vrati mi sestru, vrati mi sestru!“

Veštica misterije

Mračna šuma


Napolju je bilo vrlo hladno. Majka je čula ćerkin glas i zajedno sa svojom prijateljicom brzo potčala da vidi šta se dešava. Zatekla je devojčicu na obodu mračne šume kako plače i viče: “Ružna teta je ukrala moju sestru!“ Prišla joj je, uzela je u naručje i povela ka kući. Devojčica je i dalje uplašeno plakala i molila majku da odu zajedno u šumu i uzmu bebu. Majka je ubeđivala da ne postoji nikakva ružna žena u crnom, da je to bio samo san i da joj sestra u kolevci.
Tako se devojčica malo smirila, ali je i dalje bila preplašena. Kada su se vratile u sobu, pogledale su u kolevku i za divno čudo beba je spavala u njoj smešeći se; verovatno je sanjala nešto lepo. Ipak, primetili su da je otkrivena, a ćebe nije bilo ni u kolevci ni pored kolevke ni u sobi ga nije bilo! Majka je uzela drugo ćebe, ali je shvatila da se ipak nešto dogodilo!


San ili java


Sutradan je devojčicina majka pretražila celu kuću ne bi li našla bebino ćebe, ali u kući ga nije bilo. Rešila je da ga potraži i na ulasku u šumu zatekla je ćebe okačeno o jednu granu. Bila je uplašena jer je shvatila da je devojčicina priča istinita - moja rođaka nije mogla da dohvati ćebe jer je kolevka bila previsoka za nju, a i da je nekako uspela, nikako ga nije mogla okačiti o granu!

Od te večeri majka nikada više nije ostavljala decu samu u toj sobi. Sve ostalo je tajna, kako i kada je beba vraćena u kolevku…“
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 07.10.2013 17:03h

    možda keba zna rešenje?

  • Zoran M. Vreme: 07.10.2013 19:18h

    Od te veceri izbegavali su da piju kafu posle osam sati uvece.

  • eds Vreme: 08.10.2013 10:20h

    Posle te većeri prešli su na centralno grejanja

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP