Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

AKO STE NEZAPOSLENI

Vlada Vojvodine traži perača kola!

Autor: Radio 021 | 23.02.2015 - 12:00:00h | Komentara: 4

Pokrajinskoj vlasti potrebno je pet novih radnika i to pereč automobila, kafe-kuvar, sekretarica, radnik obezbeđenja i arhivator.

Pranje kola

Ilustracija | Foto: Profimedia

Oglas za prijem ovih radnika objavljen je 19.februara, a rok za slanje biografija na konkurs je četvrtak 26. februar, javlja Radio 021.
Najzanimljiviji oglas je onaj koji se odnosi na "perača motornog vozila" koji se prima na određeni period od 24 meseca i to zbog "povećanja obima posla".
Osoba koja počne da radi kao perač kola u Banovini će, kako se navodi u oglasu, morati da obavlja "poslove pranja spoljašnosti vozila, čišćenje i usisavanje unutrašnjosti vozila, dolivanja tečnosti za pranje vetrobranskog  stakla, treba da održava opremu za pranje, te da obavlja i druge poslove po nalogu pomoćnika direktora i načelnika odeljenja."
Kako bi neko konkurisao za perača pokrajinskih kola, mora da ima bar osnovnu školu i da to dokaže originalnom diplomom ili overenom fotokopijom, a na konkurs mora da pošalje i lične podatke uz biografiju i izvode iz matičnih knjiga, uverenje da nije kažnjavan i fotokopije lične karte i radne knjižice.

U Pokrajinskoj administraciji su za 021.rs naveli da se "perač motornih vozila" prima jer su jedina dva zaposlena na tim poslovima na bolovanjima duže od mesec dana, pa je zbog potrebe posla bilo potrebno primiti jednog zaposlenog.

Inače, pored perača, pokrajina će iz istog razloga, povećanja obima posla, primiti i jednog kafe-kuvara, a uslovi za to radno mesto su isti.

Kafe-kuvar "obavlja poslove pružanja ugostiteljskih usluga, priprema tople napitke i bezalkoholna pića za posluženje, pere posuđe i održava čistoću radne prostorije, kao i druge poslove po nalogu pomoćnika direktora, načelnika odeljenja i šefa odseka".

Ostala tri radna mesta podrazumevaju prijem jednog radnika obezbeđenja i sekretarice, takođe na određeno od 24 meseca, dok je peto radno mesto rezervisano za arhivatora i to na neodređeno.

U pokrajinskoj administraciji su za 021.rs naveli da je bilo neophodno raspisati oglase za ova radna mesta zbog manjka ljudi, usled odlaska zaposlenih u penziju, bolovanja i premeštanja na druga radna mesta.

- U postupku racionalizacije i reorganizacije u Vladi Vojvodine u oktobru 2012. godine, samo u Upravi za zajedničke poslove pokrajinskih organa 44 zaposlena je proglašeno tehnološkim viškom, a 38 nepopunjenih radnih mesta je ugašeno, odnosno u Upravi je došlo do ukupnog smanjenja za 82 zaposlena. Kako smo u toku 2014. godine imali smanjenje zaposlenih zbog odlaska u penziju i sporazumnih prelazaka u drugi organ, stvorila se potreba za novim radnicima - navodi za 021 direktor Uprave za zajedničke poslove Dobrivoje Antonić.

Kako kažu u pokrajini, arhivar se prima jer je u toj službi 2012. godine broj zaposlenih smanjen sa 22 na 16, ali zbog povećanja obima posla je potreban dodatni radnik i za to su dobili saglasnost Komisije Vlade Srbije 5. februara.

Što se tiče ostalih radnih mesta, tokom 2014. su dva kafe kuvara otišla u penziju, pa se zbog povećanja obima posla prima jedan radnik na ovom mestu. Takođe, pošto je jedan radnik obezbeđenja prešao na druge poslove, a ova služba je reorganizovana, nastala je potreba za još jednim radnikom.

Sekretarica se prima, kao je za 021.rs rečeno, "usled unutrašnje organizacije i potrebe procesa rada".

U odgovoru na pitanja 021.rs o zapošljavanju u Banovi direktora Uprave za zajedničke poslove pokrajinskih organa Dobrivoja Antonića, navodi se i da se ovo četvoro prima na određeno, jer zakon dozvoljava prijem na određeno ukoliko ukupan broj angažovanih po ugovoru ne prelazi 10 posto ukupnog broja zaposlenih.

Poslednji komentari
  • nikola Vreme: 23.02.2015 12:27h

    gde mogu da se javim meni je potreban posao!?

  • Sugradjanka Vreme: 23.02.2015 13:35h

    Pa lepo, konskurs izasao, a lista vec sacinjena, prvi vozaci vec jutros bili u samousluznim auto-perionicama. A kad konkurs izadje u NSZ, vi cete biti prekvalifikovani za taj posao i zato ga necete dobiti. Pozdrav za Pajtica cija je ovo bolidna ideja.

  • MAČIĆ Vreme: 24.02.2015 12:19h

    Konkursnsenzavršava sutra 26. a ljudi već rade na tim poslovima o ugovoru o delu. a inače za potvrdu o državljanstvu i izvodi iz mat.knjige rođenih treba NEZAPOSLENIM ljudima bar 1000 dinara!! SAMO BOLIDI MOGU DA OBJAVE OVAKAV OGLAS JER SMATRAJU DA SMO I MI NEZAPOSLENI BOLIDI.

  • ljubisa Vreme: 24.02.2015 23:56h

    nemam posao, kome da se javim, a moze i kontakt telefon po da se cujemo da dodjem na razgovor

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP