Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

NESVAKIDAŠNJA PLJAČKA:

Vozač za šest dana ukrao 29.000 litara goriva

Autor: Blic | 23.07.2014 - 09:10:00h | Komentara: 6

Vozač Elektrodistribucije Beograd M. R. (29) zloupotrebio je službenu karticu i na benzinskim pumpama od 12. do 17. juna danonoćno sipao dizel u burad od po 600 litara, potrošivši 4,4 miliona dinara.

Benzinska pumpa

Ilustracija | Foto: Nebojša Marković

On je, prema dostupnom listingu tih pumpi, prvi put sipao veću količinu dizela 12. juna nešto pre devet uveče. Prema evidenciji, sipao je dva puta po 650 litara gotovo istovremeno u dva bureta, a posle samo pet minuta napunio je još jedno od 400 litara. Sledećeg dana, on je na narednoj pumpi, oko pola dva po podne, opet sipao blizu hiljadu litara (630+430+55) u razmaku od sat vremena.

Podneta krivična prijava
Protiv počinioca EDB je, prema saznanju, 18. juna podnela krivičnu prijavu Trećem tužilaštvu i surčinskoj policiji, na čijoj je teritoriji M. R. poslednji put neovlašćeno koristio karticu. M. R se zaposlio se u EDB kao vozač u aprilu ove godine, a otkad je otkriven ne javlja se na telefon i ne pojavljuje se u firmi.

Zatim odlazi izvan Beograda, gde u razmaku od pola sata (od sedam do pola osam uveče) sipa šest buradi po 600 ili 636 litara, uz još jedno od 108 litara, ukupno više od 3.700 litara benzina, a da nikom u EDB to ne bude sumnjivo.

Vraća se u Beograd, i sledećeg dana na pumpu gde je već bio, ponovo sipa dva bureta od po 636 litara.


Trećeg dana krađe dizela (15. juna) on neprestano koristi službenu karticu i besomučno sipa na pumpama sa početka priče od jedan do četiri ujutro, ukupno oko 4.300 litara. Kad se razdanilo opet odlazi izvan Beograda gde sipa dodatnih 15 buradi od po 600 litara. Vrhunac je krađa ponovo u Beogradu, na pumpi na koju treći put dolazi, gde od 16. juna u 21.52 do 3.52 sledećeg jutra čak 34 puta sipa gorivo i to količine ko da je nečiji vozni park došao da natanka dizel.


- Čudno je da niko na pumpama nije od njega tražio ovlašćenje za sipanje u burad tolike količine goriva, iako su obavezni po sporazumu sa nama - kaže Sonja Milojević, direktorka Pravnog sektora EDB.


Svi vozači EDB, kaže ona, mogu da koriste kartice za sipanje goriva, ali samo nekolicina ima ovlašćenje za veće količine, a M. R. nije među njima. Radnici na pumpama morali su, kaže ona, da zatraže pismeno ovlašćenje da bi vozaču EDB dali toliko gorivo.

Poslednji komentari
  • Doktor Vreme: 23.07.2014 09:34h

    Sve kartica za placanje goriva su limitirane tako da su ovo budalastine.

  • amer Vreme: 23.07.2014 13:40h

    sve ih pohapsite, od radnika na pumpi koji su sigurno znali sta se desava i dobijali provizuju pa do doticnog lopova da su kazne u srbiji normalne niko se ne bi usudjivao da krade,ubija,bije i siluje

  • saw Vreme: 23.07.2014 17:18h

    a zasto on nije imao limitiranu karticu ??????

  • acivoj Vreme: 23.07.2014 19:16h

    pa gde je on to skladistio????

  • ja Vreme: 24.07.2014 00:13h

    i sta sad, nije on kriv, nego radnici na pumpama. Ne shvatam?

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP