Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Bizzare

STRAŠNO

Žena umrla čekajući prevoz do
bolnice udaljene 200 metara!

Autor: Beta | 14.03.2013 - 13:18:00h | Komentara: 0

Starica umrla čekajući da po nju dođu kola hitne pomoći udaljena 70 kilometara. Direktor bolnice dobio otkaz, sin tuži bolnicu i lekare, a svi krive apsurdne propise.

Hitna pomoć

Ilustracija | Foto: Oliver Bunić

Poljsko tužilaštvo pokrenulo je krivičnu istragu zbog smrti jedne starice u mestu Skjernjevice koja je preminula dok je čekala kola hitne pomoći iz čak 70 kilometara udaljenog mesta da je prevezu na drugo odeljenje iste bolnice, svega 200 metara daleko.


Starica je prošle sedmice operisana u lokalnoj bolnici, a posle operacije počela je da se žali na bol u grudima i lekari su odlučili da je prebace na posebno odeljenje intenzivne nege u drugoj zgradi.

Posto su bolnička kola hitne pomoći bila zauzeta, pozvana je hitna pomoćm, ali iz čak 70 kilometara udaljenog Lodja i 89-godišnja Poljakinja je dok je čekala prevoz preminula.


Zbog apsurda da za prebacivanje sa odeljenja na odeljenje iste bolnice zovu vozilo iz 70 kilometara udaljenog grada otkaz su dobili i direktor bolnice i šef regionalne hitne pomoći. Direktor i lekari se brane da su za taj apsurd krivi propisi Nacionalnog zdravstvenog osiguranja po kojima za prevoz od 200 metara moraju da se angažuju kola hitne pomoći.


Sin preminule Poljakinje podneo je krivicnu prijavu i protiv lekara zato što nisu njegovu majku s obzirom na godine prebacili odmah na odeljenje intenzivne nege.

 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP