Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRESUDA

198 godina Srbinu
za ubistvo sina

Autor: B. Jelovac | 16.01.2013 - 21:55:00h | Komentara: 5

Predrag Perišić (57) koji je 13. decembra 2010. posle razvoda od supruge i otmice dece sa 12 hitaca ubio svog sina Dejana (10) i teško ranio ćerku Danijelu, koja je tada imala 12 godina, osuđen je u Hjustonu u Teksasu na po dve kazne od 99 godina zatvora.

Njegova ćerka, koja nije prisustvovala izricanju presude, u pismenoj izjavi koja je pročitana na sudu poručila je da se “nada da njen otac više nikada neće videti svetlost dana”.

Osuđen za ubistvo rođenog sina: Predrag Pešić

Osuđen za ubistvo sopstvenog sina: Predrag Perišić

Na suđenju, koje je nedavno završeno, pojavila se i Perišićeva bivša supruga, koja je između ostalog rekla:
- Nema gnusnijeg zločina od onog protiv nevine dece, a šta reći ako taj zločin još počini otac deteta. Roditelj je neko ko štiti svoju decu, voli ih i brine o njima, ova osoba je tu privilegiju koju je imala iskoristila da brutalno oduzme život svom sinu, imajući istu nameru i prema svojoj ćerki... Zahvaljujući svom ocu, monstrumu koji sebe naziva ocem, Dejan nikad neće položiti maturu, diplomirati, ostvariti svoje ciljeve. Danijela je preživela zahvaljujući božjoj milosti i hirurzima, ali zbog osam prostrelnih rana brojne operacije su ostavile ožiljke na njenom telu, tako da za nju nema više odlaska na bazen ili sporta, učila je ponovo da hoda, da koristi desnu ruku. Dok se oporavljala, trpela je bolove kao kad se narkomani skidaju sa droge - pročitala je Vera Vučuraković svoj iskaz, u koji je “Alo!” ekskluzivno imao uvid.

Nastradao od ruke rođenog oca: Dejan Perišić

Nastradao od ruke rođenog oca: Dejan Perišić

Tokom njenog svedočenja, Perišić je zurio u sto ispred sebe nijednom ne podižući pogled ka njoj. Ona je potom pročitala izjavu svoje sada 14-godišnje ćerke Danijele, koja je napisala da će uvek mrzeti oca zbog onoga što je uradio njihovoj porodici.
- On nikada više neće biti moj otac! Uništio je moj život zauvek i uzeo mi ono što nikada neću moći da vratim. Volela bih da se to suđenje konačno završi i da više nikad ne vidim njegov lik. Ni Dejan, a ni ja nismo zaslužili ono što nam je uradio i mislim da mu ne treba dozvoliti da ikada ponovo ugleda svetlost dana - napisala je devojčica.

Sahrana nesrećnog deteta...

Sahrana nesrećnog deteta...

Po optužnici, nakon što je sud u oktobru 2010. usled razvoda dodelio starateljstvo njegovoj ženi Veri, Perišić je oteo decu iz škole. Kada ih je policija locirala u kući na jezeru Livingston i opkolila, pucao je u sina i ćerku, koja je pokušavala da zaštiti brata, a unutra je nađeno 12 čaura kalibra 9 mm.
Perišićev advokat Vilijam Paterson istakao je nekoliko puta da nije reč o prvostepenom ubistvu, već o tragediji. Međutim, na ideju da Perišić, koji je izrazio kajanje, dobije četiri godine zatvora, tužilac Ričard Kontis, odgovorio je da Perišić stalno krivi policiju, bivšu ženu i nikako ne prihvata sopstvenu odgovornost.
- Ne tražim smrtnu kaznu, samo zato jer verujem da je za njega veća kazna da ostatak života provede u čeličnom kavezu, gde će moći da razmišlja o onome što je uradio - uzeo jedan život i drugi uništio - rekao je tužilac Ričard Kontis.
Ipak, nakon što je pregledan 50-minutni video svedočenja Perišićeve ćerke o krvavoj noći u kućici na jezeru, snimljen u bolničkoj sobi samo mesec dana nakon tragedije, a koji je tužilaštvo priložilo, sudija Dejvid Vilson se vratio i iščitao presudu.
Perišić je zbog teškog ubistva sina osuđen na 99 godina zatvora i zbog nanošenja teških povreda ćerki takođe na još 99 godina. Pošto je priznao zločin, time se bukvalno odrekao prava na žalbu.
Poslednji komentari
  • nedjo Vreme: 17.01.2013 00:13h

    tako bi trebalo i za sve ovdasnje monstrume!

  • Nenad Jovic Vreme: 17.01.2013 08:09h

    Tako je to po "AMERIKAMA" U Srbiji ubijes coveka i izadjes iz zatvora za 2-3 godinice :(

  • nesa Vreme: 17.01.2013 09:02h

    Koliko bi kod nas dobio?Nase sudije bi mu odmah iscackale neku olaksavajucu okolnost

  • zoki Vreme: 17.01.2013 10:35h

    Kod nas bi dobio 2 godine kao i onaj što je motorom ubio dete na pešačkom prelazu u Novom Sadu.Kad sledeći put budeš hteo nekog da ubiješ dođi u Srbiju,još ako imaš nekog u partiji.......

  • albanac Vreme: 17.01.2013 16:29h

    pa sta kad je bolestan covek svasta radi neka bog kazni

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP