Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIPADNICI MUP-a GODINAMA TROVANI NA GRANIČNOM PRELAZU KOTROMAN

50 policajaca
pilo vodu s fekalijama!

Autor: Enis Sadiku | 21.03.2013 - 16:16:00h | Komentara: 3

Pedeset policijskih službenika na graničnom prelazu Kotroman pilo je vodu s fekalijama i zarazilo se bakterijom ešerihijom koli, ekskluzivno saznaje “Alo!”.

Kotromani

Prelaz Kotroman

Analize vode urađene u Užicu pokazuju da u vodi koju piju
policajci ima ešerihije kolii citrobakteria

Naime, kako saznajemo, policajci su se godinama pretpostavljenima žalili da je voda neispravna, ali niko nije imao sluha za njihove pritužbe.
Međutim, Sindikat srpske policije o svom trošku je uradio analizu vode u Zavodu za javno zdravlje u Užicu. Rezultat je bio poražavajući jer su u vodi pronađene bakterije fekalnog porekla.

Policija

Policajci na granici | Foto: Goran Srdanov

Glišo Vidović, predsednik Sindikata, reagovao je odmah i kolegama poslao aparate sa flaširanom vodom.

Glišo Vidović

Glišo Vidović

- Na molbu kolega da sumnjaju da je voda nespravna, Sindikat srpske policije je regovao i angažovan je Zavod za javno zdravlje iz Užica da uzme uzorke. Prema tim izveštajima o ispitivanju vode za uzorak br. 0908/B od 6. juna 2012, utvrđeno je mikrobiološkim ispitivanjem da voda nije za piće jer su u njoj pronađene bakterije ešerihija koli i citrobakter. Kada smo dobili te rezultate, kolegama smo poslali vodu i takođe radimo da te ljude hitno pošaljemo na lekarske preglede kako bi se utvrdilo njihovo zdravstveno stanje - navodi Vidović.

- Žalosno je što MUP kao poslodavac nije imao sluha da čuje molbe zaposlenih i uradi analizu vode koja dolazi sa obližnjeg izvora. Iz tog izvora voda se prikuplja u rezevoar, a potom se vodovodom doprema do prostorija koje koriste pripadnici granične policije. Smatram da je poslodavac napravio još jedan propust, a to je što uopšte nije analizirao tu vodu. Time je jasno stavio do znanja koliko se brine o svojim zaposlenicima - navodi Vidović.

Zavod za javno zdravlje

Zavod za javno zdravlju u Užicu | Foto: M. Cvetković

Prema njegovim rečima, Sindikat srpske policije pokazao je na delu da mu je stalo do zdravlja svih kolega i koleginica na graničnom prelazu Kotroman koji su svakodnevno konzumirali vodu.
Poslednji komentari
  • dare Vreme: 21.03.2013 17:25h

    hahahaha

  • Mira Karanovic Kovacev Vreme: 21.03.2013 21:49h

    Tako je to, kada je ministar i stranacki lider. Da li on moze o svemu da vodi racuna. To da je voda neispravna, mozda nikada i nije stiglo do njega, kao i mnogi drugi problemi u policiji. Ne znam o cemu se radi, ali su svi, nekako ne obavesteni. Jednostavno, oni ne zele da se mesaju u svoj posao. Ja to tako vidim!

  • amer Vreme: 22.03.2013 03:37h

    u srbiji nista nije ispravno niti postoji nikakva agencija za regulisanje vode,hrane itd narod se svakodnevno truje dok politicari grabe da sto vise para uzmu za sebe dok im ne istekne mandat

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP