Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

JOŠ DOKAZA PROTIV DEJANA GOJKOVIĆA (31), UHAPŠENOG ZA SERIJU NAPADA

9. žrtva manijaka iz Vojske!

Autor: B. Jelovac | 06.02.2014 - 07:45:00h | Komentara: 4

Beogradska policija prikupila je dokaze koji terete Dejana Gojkovića (31), pripadnika vojne policije koji je uhapšen krajem novembra prošle godine zbog dva silovanja i šest pokušaja silovanja u blizini Mostarske petlje, za još jedno silovanje, saznaje „Alo!“.

Dejan Gojković

Dejan Gojković | Foto: MUP

Naime DNK analize na Biološkom fakultetu u Beogradu pokazale su da se Gojković dovodi u vezu i sa napadom iz aprila 2011. godine, kada je, kako se sumnja, na oralni seks naterao i A. G. (35), koju je presreo u Oblakovskoj ulici.


- Reč je o slučaju silovanja devojke koju je napadač u kasnim večernjim satima 22. aprila 2011. presreo na stepenicama stambene zgrade dok se vraćala iz prodavnice i naterao je na oralni seks uz pretnju pištoljem. Pošto su u vreme hapšenja Gojkovića svi njegovi napadi bili izvedeni na sličan način, odnosno žrtve je napadao u blizini Mostarske petlje i na odnos ih terao preteći im nožem, isprva nismo sumnjali da ima veze sa slučajem iz Oblakovske. Međutim, nakon hapšenja uzeli smo od njega uzorak DNK, koji stručnjaci sa Biološkog fakulteta upoređuju sa tragovima nađenim u svim nerasvetljenim slučajevima. Za sada se nalaz poklapa sa uzorcima iz ovog slučaja, zbog čega smo dopunili krivičnu prijavu protiv Gojkovića, tako se broj slučajeva popeo na devet - kaže naš izvor blizak istrazi.

Stepenište na  Mostarskoj  petlji na kojem je  Gojković  napadao žene

Stepenište na Mostarskoj petlji na kojem je Gojković napadao žene | Foto: Jelena Vučetić

Gojković je krajem novembra prošle godine upao u zamaku koju su mu postavile inspektorke trećeg odeljenja beogradske policije. Tada su prikupljeni dokazi za osam slučajeva, od kojih su dve žene stare 17 i 41 godinu bilo silovane, dok je njih šest pokušao da siluje, ali ih je spaslo to što su naišli prolaznici. Među onima koje je pokušao da siluje najmađa je bila devojčica od svega 13 godina, dok je najstarija žrtva imala 48 godina. Prvi zločin, kako se sumnja, počinio je 1. januara 2010. godine, a poslednji 11. novembra 2013. Svoje žrtve je napadao s leđa. Stajao je na stepenicama i čekao žrtve, gledajući da ga neko ne vidi, potom bi navlačio kapuljaču na glavu i hvatao ih za kosu tražeći da ga oralno zadovolje. On se od novembra nalazi u pritvoru po nalogu Višeg suda u Beogradu.

Primeran podoficir


Gojković, inače rodom iz Bele Crkve, otac je dve devojčice, u Vojsci je bio zaposlen nepunih 13 godina, a njegove kolege iz 25. bataljona vojne policije, gde je radio kao podoficir, bile su šokirane hapšenjem jer je važio za primernog vojnika, poznatog po tome da nikada nije kasnio na posao i uvek se dobrovoljno javljao za zadatke.

Poslednji komentari
  • belocrkvanin Vreme: 06.02.2014 08:32h

    I dalje ne mogu da verujem da je Klarki to uradio.

  • Sydneysider Vreme: 06.02.2014 10:09h

    Pripadnik vojne policije siluje! To samo u Srbiji ima. Ko prima takve manijake na tako odgovorne funkcije?

  • Glas razuma Vreme: 06.02.2014 12:00h

    Eh, da nisu progutani dokazi iz brojnih slučajeva, možda bi tip bio rekorder po broju silovanja u Srbiji.

  • hja Vreme: 07.02.2014 00:39h

    Primili su ih vojni psiholozi koji uglavnom ne misle svojom glavom nego kako im se naredi.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP