Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

GLAVNI MAKRO JOŠ NA SLOBODI

Adrese i listinzi otkrivaju mrežu elitne prostitucije

Autor: RAS | 29.12.2014 - 08:58:00h | Komentara: 0

Mihajlo M., koji se tereti za organizaciju elitne prostitucije u Beogradu, nije saslušan kao osumnjičeni niti je u pritvoru.

Mimi Oro

Naravno da nisam kriva, možda mi neko smešta | Foto: Gde izaći

- Mihajla M. će u tužilaštvu saslušati u narednih desetak dana, kad policija, kako se očekuje, podnese krivičnu prijavu nakon veštačenja njegovih računara i listing telefonskih poziva sa brojeva koji su nađeni u računarima - kažu u Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu. Provera listinga, imena i telefona bi, kako se pretpostavlja, mogla da razotkrije i širu mrežu organizovane prostitucije u Srbiji.


Mihajlo M. je pod sumnjom za posredovanje u prostituciji, za šta je zaprećena kazna od novčane do zatvora do tri godine. Zasad nema indicija da su u prostituciju bile uključene maloletne osobe, a takvom slučaju zaprećena je kazna od jedne do 10 godina zatvora.

Mihajlo M., kako saznajemo, otkriven je slučajno, kad su ga krajem novembra, zaustavili saobraćajci.

Veštačenje
Tužilaštvo naložilo policiji da proveri podatke sa računara i da uzme listinge otkrivenih brojeva telefona

- Policajac je tada u automobilu primetio nekoliko ručnih računara i Mihajlo je zbog toga zadržan. Proverom je otkriveno da su u računarima brojevi telefona devojaka po nadimcima, ali i cenovnik i zarade - kaže izvor „Blica“.

Prvo osnovno tužilaštvo odmah je izdalo nalog policiji da proveri sve podatke s računara, kao i da uzme listinge brojeva telefona.

- Tako je identifikovano prvih pet devojaka, koje su uhapšene u petak. One su u nadležnosti prekršajnih sudova. Očekuje se da će biti privedeno još nekoliko devojaka koje su radile kao prostituke, čim se identifikuju iza nadimaka i brojeva koji su nađeni u računarima. Nije postojao nikakav vid reklame, kao u drugim slučajevima gde se prostitutke predstavljaju kao plesačice ili maserke. Rađeno je isključivo po preporuci - kaže izvor „Blica“.

Od pet privedenih devojaka, među kojima je Milica Živanović, poznatija kao Mimi Oro, i još jedna devojka bile su osuđene na kaznu od osam dana zatvora. Međutim, ta presuda je ukinuta po žalbi njihovog branioca Danila Nikolića i sudiće im se ponovo.

- U toku je štrajk advokata i ja nisam mogao da budem na suđenju. Sud ne bi presudio na način kako je presudio da sam bio prisutan - tvrdi advokat Nikolić.

Evo koliko naplaćuju elitne prostitutke u Srbiji.

„Zadržali me zbog dugog jezika“
Starleta Milica Živanović - Mimi Oro za „Blic“ tvrdi da nije kriva i da je neosnovano zadržana.


- Nisu imali osnova da me drže ni 48 sati. Zato je presuda i pala. Ne znam ja te termine. U policiji su me zadržali zbog mog dugog jezika. Naravno da nisam kriva i nemaju nikakve dokaze. Nemam šta više da komentarišem i dosta se o tome pisalo. Postoje važnije stvari - rekla je Živanović. Na pitanje kako baš njoj to da se desi, odgovorila je: „Ne znam, tako nešto mi se prvi put dešava, možda mi neko smešta...“

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP