Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PRIČE IZ POLICIJSKE STANICE

Advokat uhapšen zbog krađe tašnice!

Autor: Milan Dudvarski | 01.02.2015 - 14:30:00h | Komentara: 3

Kao i često do tada, šetao je tržnim centrom „Zira“ i ugledao žensku tašnicu koju je na trenutak vlasnica ostavila bez kontrole. Stavio je ispod ruke, i ne sluteći da je u njoj 15.000 evra. Kada je došao kući, bilo je razloga za slavlje sa suprugom, kojoj je rekao da je novac zaradio jer je odbranio na sudu jednog svog važnog klijenta. Otvorili su vino, raskomotili u prijatniju odeću i počeli da maštaju o krstarenju Mediteranom. Smeh je prekinulo kucanje inspektora iz Policijske stanice Palilula...

Uspevaju da dogvore izazovima: Kriminalitet na Paliluli smanjen za 27 odsto

Uspevaju da odgvore izazovima: Kriminalitet na Paliluli smanjen za 27 odsto | Foto: Milorad Milanković

Brzo smo ga našli, ali smo se baš pomučili. Pregledali smo sve kamere, brojeve tablica... Na kraju smo sistemom eliminacije i upoređivanjem podataka uspeli da dođemo da lopova, i to tako što je on kupio cigarete i platio ih karticom. Tako smo dobili i ime i prezime i adresu. Pokucali smo oko jedan sat ujutru na vrata tog advokata. Otvorio je pripit i nasmejan, a ubrzo je sve postalo jasno kada smo videli da je na stočiću ispred njegove supruge, osim vina i čaša, bio razbacan i keš - ispričao je Fikret Oraovčanin, zamenik šefa kriminalističke policije Palilula.

Načelnik Policijske stanice Palilula Srđan Lazić, kome su vrata uvek otvorena za probleme njegovih policajaca i građana, kako bi opisao veličinu teritorije Palilule, navodi da se ona graniči sa Pančevom, Sremskom Mitrovicom, Grockom, Mirijevom, Starim gradom, Vračarom, kao i da se u proteklih 15 godina doselilo raznoliko stanovništvo izbeglo iz različitih delova Jugoslavije i Srbije.

Soba za prepoznavanje

Soba za prepoznavanje | Foto: Milorad Milanković

Samoubica odustao zbog ženinog bicikla

Na Pančevački most se popeo čovek i hteo je da skoči. Uredno je parkirao bicikl i složio papuče pored njega. Naš policajac je to video i počeo da ga odgovara, ali ovaj nije odustajao.

Baš kad je krenuo da skoči, policajac mu je rekao: „Dobro, taman ću ja da uzmem bicikl.“

Odjednom samoubica je dreknuo, bacio se na bicikl i rekao da to ne dolazi u obzir jer je bicikl njegove žene - naveo je Oraovčanin, i dodao da se problem nekada rešava u sekundi.


- Iako imamo manjak policajaca, mi uspevamo da stižemo svuda. Mogu samo da čestitam policajcima PS Palilula na smanjenju kriminaliteta za 27 odsto. Trudićemo se da taj procenat bude još veći, ali u datim okolnostima i pod pritiskom raznih problema, poput dotrajalosti opreme i vozila mi, ipak, uspevamo da odgovorimo bezbednosnim izazovima - navodi Lazić, i dodaje da će se situacija sa kriminalom promeniti sa puštanjem u rad mosta Zemun-Borča.

On kaže da su policajci PS Palilule shvatili da se svakodnevna bitka protiv kriminala dobija strpljivim radom i velikim požrtvovanjem, kao i da te ljude odlikuje velika hrabrost i moralna odgovornost.

- Navijačke grupe kojih nema mnogo su pod kontrolom, a sada bijemo bitku da prodaju narkotika svedemo na što niži stepen. Tako smo imali otkrivanje dve laboratorije, kao i veliki zasad marihuane u Padinskoj skeli - navo je naš sagovornik, naglašavajući da PS Palilula ima odličnu saradnju sa Policijskom upravom za grad Beograd, posebno UKP-om, kao i sa Prvim osnovnim i Višim tužilaštvom, Centrom za socijalni rad Palilula i sa opštinom Palilula.
Bojana Pjanović, inspektor za suzbijanje kriminala maloletničke delinkvencije, navodi da je u planu nekoliko akcija po školama koje bi trebalo da od malih nogu upućuju mlade šta je zapravo policija i da je ona tu kako bi pomogla da se reše problemi.

Iako imaju manjak policajaca, uspevaj usvuda da stignu

Iako imaju manjak policajaca, uspevaju svuda da stignu | Foto: Milorad Milanković

- Evidentirana maloletnička delinkvencija je takođe u smanjenju u odnosu na prethodni period i veoma smo zadovoljni zbog te činjenice - navela je Pjanovićeva.
Poslednji komentari
  • babujka Vreme: 01.02.2015 15:14h

    Koga ce taj da brani pitam se kad je sam lopov

  • Freja Vreme: 01.02.2015 18:33h

    Strasno. Ovaj advokat bas nema ni minimum dostojanstva.

  • ana Vreme: 02.02.2015 09:22h

    I sta je ovde vest.Da je ukrala sirotinja bila bi vest a kad kradu lopovi nema tu nista cudno.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP