Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

Advokati pokušali da saobotiraju slučaj "kantrimen": Milićevu sude po hitnom postupku!

Autor: Blic | 25.09.2014 - 17:54:00h | Komentara: 0

Sudija je juče razdvojio postupak protiv vozača „kantrimena“ od njegovih saučesnika, čime se ubrzava sudski proces.

Marko Milićev tokom privođenja na aerodromu

Marko Milićev tokom privođenja na aerodromu

Ova odluka sudije za prethodni postupak Jovice Ignjatovića usledila je nakon ponovnog predomišljanja saputnika Marka Milićeva, koji su se žalili na već potpisanu nagodbu s tužilaštvom o nesreći u kojoj je 25. jula na Brankovom mostu poginuo Luka Jovanović. Nanogicu sada neće Dana Manevska, Nikola Lepen, Bojana Petrović i Milica Novaković, ali njihova žalba neće moći da uspori sudski proces.


U jednom postupku sudiće se Milićevu, njegovom kumu, kao glavnom saučesniku, i taksisti Saši Jankoviću, dok će u drugoj sudnici biti preostalih četvoro saučesnika koji su potpisali nagodbu.

Kućni pritvor, ali bez nadzora

Dana Manevska

Dana Manevska | Foto: G. Srdanov

Žalbe: Saučesnici Marka Milićeva izlaze iz pritvora

Četvoro pomagača Milićeva, koji su pre 13 dana pušteni iz CZ-a, još nisu dobili nanogicu jer u Zavod za krivične sankcije nije stigla dokumentacija. Dana Manevski i Nikola Lepen osuđeni su na po šest meseci zatvora, Bojana Petrović je dobila kaznu od četiri, a Milica Novaković od osam meseci. I te kazne su za po mesec dana kraće od onih koje im je prvo ponudilo tužilaštvo.

- Iako je tužilaštvo s njih četvoro postiglo nagodbu, oni su se žalili na presudu jer, kako tvrde, dokument nisu potpisivali u prisustvu svojih advokata, već onih dodeljenih po službenoj dužnosti. U žalbama su naveli da advokati nisu prisustvovali potpisivanju nagodbe zbog štrajka i sada traže da se ponovo razmatra presuda. U žalbi traže od sudije da još jednom proceni da li su putnici iz „kantrimena“ zaista počinili krivično delo. Praktično, sada osporavaju ono što su sami potpisali. Tom žalbom bi samo produžili postupak protiv pomagača Milićeva, ali je sudija presekao i razdvojio postupke - kaže izvor „Blica“.


Prvi put, sudija je u rešenju dao kvalifikacije dela za koje se sumnjiče preostala trojica. Milićev je osumnjičen za teško krivično delo protiv bezbednosti saobraćaja i nepružanje pomoći povređenom. Bratislav Vesović i taksista sumnjiče se za pomoć izvršiocu posle krivičnog dela.


Tim razdvajanjem postupka, sudija Ignjatović napravio je ključan korak ka brzom procesu protiv Milićeva i donošenju presude po kratkom postupku.


- Sada saučesnici neće ni na koji način moći da razvlače suđenje. Nakon ovog razdvajanja procesa, vrlo brzo možemo očekivati optužnicu, jer je istraga na kraju - dodaje sagovornik.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP