Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALO! SAZNAJE

Agencija provereva Markonijevu imovinu!

Autor: Ekipa Alo! | 05.04.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Agencija za borbu protiv korupcije započela je vanrednu proveru ranijih izveštaja o imovini i prihodima Dragana Markovića Markonija, koji je juče i zvanično razrešen dužnosti zamenika direktora Bezbednosno-informativne agencije.

Zvanično razrešen dužnosti zamenika direktora BIA: Dragan Marković Markoni

Zvanično razrešen dužnosti zamenika direktora BIA: Dragan Marković Markoni | Foto: Rajko Ristić

Marković je, prema saznanjima „Alo!“, imovinsku kartu prijavljivao samo dok je bio državni sekretar u MUP-u, od 2008. do 2012. godine, ali da od prelaska na mesto zamenika direktora BIA to nije činio.


U antikorupcijskoj agenciji objasnili su za „Alo!“ da je, prema propisima o radu BIA, zamenik direktora BIA zaposleno lice, a ne funkcioner, te da po tom osnovu nije u obavezi da podnese izveštaj o imovini i prihodima.

- Raniji izveštaji o imovini i prihodima Dragana Markovića, koje je podneo dok je vršio funkciju državnog sekretara u MUP-u, predmet su vanredne provere, a ishod će biti objavljen na internet prezentaciji Agencije - poručili su iz te agencije.

Marković je, podsetimo, u ponedeljak, 31. marta, podneo zahtev za razrešenje sa funkcije direktora BIA, nakon što se našao u središtu pažnje zbog saslušanja u slučaju „Peurača“, odnosno hapšenja direktora Inspektorata za rad Dragoljuba Peurače zbog primanja mita i reketiranja. Zvanično je dužnosti razrešen juče odlukom direktora BIA Aleksandra Đorđevića.S. Đ.

Voli nekretnine


Dragan Marković Markoni je, prema podacima iz imovinske karte koju je poslednji put dostavio 31. januara 2012. godine, vlasnik dvosobnog stana od 92 kvadrata i dva lokala od po 67 i 25 kvadrata, sve stečeno kupovinom. Vlasnik je i proizvodnog objekta od 200 kvadrata koji je izgradio, nema automobil, ali čuva ušteđevinu u banci. Dok je bio državni sekretar u MUP-u, zarađivao je 159.310 dinara mesečno.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP