Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ODBIJEN PREDLOG O JEMSTVU

Ajković ostaje u pritvoru!

Autor: Branko Janačković | 26.09.2014 - 15:16:00h | Komentara: 0

U Višem sudu u Nišu odbijen je predlog da Zoran Ajković (43) Ajkula, koji je isporučen sredinom avgusta iz Crne Gore po poternici srpske policije zbog sumnje da je počinio iznudu, bude pušten iz pritvora uz davanje kuće kao jemstva.

Zoran Ajković

Zoran Ajković | Foto: M. Perić

Rešenje o odbijanju predloga za jemstvo prvo je pre nekoliko dana doneo sudija za prethodni postupak a prekjuče je i Vanrapsravno veće Višeg suda odbilo žalbu Ajkovićevog branioca na to rešenje tako da će on do daljeg ostati u pritvoru.


-Vanraspravno veće odbilo je žalbu navodeći da su pravilni razlozi koje je naveo sudija za prethodni postupak u obrazloženju svoje odluke. On je naveo da se nisu stekli uslovi da se odredi jemstvo kao blaža mera i da je pritvor i dalje nužan za nesmetano vođenje postupka, kaže portparol Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović. Sudija za prethodni postupak odbio je Ajkovićev predlog da se u nastavku postupka brani sa slobode uz davanje kuće kao jemstva, navodeći da je pritvor i dalje nužan jer i dalje postoji opasnost od bekstva. Pri donošenju ovakve odluke, navode u sudu, uzeto je u obzir da se osumnjičeni više od godinu dana nalazio u Crnoj Gori, da nije dolazio u Srbiju, da nije bio na adresama koje je njegov advokat dostavio kao adrese boravišta te da je uhapšen po međunarodnoj poternici. Takođe, sudija za prethodni postupak naveo je i da Ajković ima nekretnine van Srbije u kojima može da boravi tako da stavljanje kuće u zalog ne garantuje da neće pobeći.


Ajković je na saslušanju 20.avgusta u Višem tužilaštvu u Nišu negirao da je sa bratom Mirkom i trojicom Prokupčana učestvovao u iznudi kojom je bračni par iz okoline Niša bio primoran im na ime nepostojećeg duga od 10.000 evra prepiše plac vredan 11 miliona dinara. Veštačenjem koje je po nalogu niškog tužilaštva uradio Građevinski fakultet u Subotici, međutim, utvrđeno je da je pomenuta njiva vredna svega 6.800 evra.


Niška policija podnela je protiv Ajkovića i krivičnu prijavu zbog sumnje da je utajom poreza nezakonito stekao 22,2 miliona dinara koje je iskoristio za privatizaciju ugostiteljskog preduzeća “Nisa”, ali se o njoj još uvek nije izjašnjavao.
 

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP