Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOBIO NANOGICU

Ajkulu zatvorili u kuću

Autor: B. J. | 13.11.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu prihvatio je ponudu Zorana Ajkovića Ajkule da bude pušten iz pritvora uz polaganje u jemstvo imovine vredne oko 55 miliona dinara, ali i obavezu nošenja elektronske nanogice kao garancije da neće napuštati porodičnu kuću.

Zoran Ajković

Zoran Ajković | Foto: Miloš Perić

Portparolka Višeg suda u Nišu Tamara Savić Cvetanović kaže da se na odluku nisu žalili ni tužilaštvo ni branilac tako da je rešenje postalo pravosnažno, ali ne i izvršno, pa Ajković do daljeg ostaje u pritvoru.


- Rešenje će postati izvršno tek kada se sudu dostavi dokaz da je u katastru izvršen upis hipoteke nad nekretninama koje se nude u jemstvo u korist Republike Srbije. Tek tada će biti doneto novo rešenje o ukidanju pritvora koji do daljeg ostaje na snazi - objasnila je ona.

Kako “Alo!” nezvanično saznaje, reč je o kući u ulici Zona Zamfirova koja je procenjena na oko 50.000 evra i lokalu u TC “Kalča”, u kojem je poznati niški kafić “Šark”, koji vredi oko 450.000 evra. U zamenu za puštanje iz pritvora, imovinu je ponudio Ajkovićev otac Veselin.

- Budući da je istraga još uvek u toku i da nije utvrđena tačna vrednost eventualne imovinske koristi, sud je osim jemstva u nekretninama smatrao da je potrebna i dodatna mera koja će garantovati da Ajković neće napuštati stan i da će se pojavljivati u sudu. To će biti obezbeđeno nošenjem elektronske nanogice. Ukoliko bude prekršio tu meru, Ajković će ostati bez pomenutih nekretnina i ponovo će mu biti određen pritvor - kaže naš izvor.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP