Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

U BRATUNCU SLUŽEN PARASTOS STRADALIM SRPSKIM VOJNICIMA

„Ako se zločin ne kazni, može se ponoviti“

Autor: | 13.07.2014 - 08:01:00h | Komentara: 0

Služenjem parastosa i polaganjem venaca na Gradskom groblju u Bratuncu, juče je obeležena godišnjica stradanja 3.267 srpskih vojnika i civila iz Regije Birač.

Porodice posetile grobove stradalih

Porodice posetile grobove stradalih | Foto: Sadik Salimović/Slobodna evropa.org

Vence su položili Duško Ćetković, izaslanik Milorada Dodika, predsednika Republike Srpske (RS), a poštu su odali i ispred vlada Srbije i Republike Srpske, koje su predvodili srpski ministar rada, zapošljavanja i boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin i premijerka RS Željka Cvijanović.


„Prošle su 22 godine, a nemam nikakvih informacija o tome gde je i kako nestao moj muž. Apelujem na one koji nešto znaju da mi kažu kako bih pronašla njegove posmrtne ostatke i dostojno ga sahranila“, rekla je na pomenu Anđa Đukanović, a preneo portal „Slobodnaevropa.org“.

Ministar Aleksandar Vulin poručio je da nema budućnosti i pomirenja ako se ne pronađu i ne kazne počinioci tih zločina. Vulin je, posle parastosa u Crkvi Uspeća presvete Bogorodice, rekao da dokle god ne budemo imali imena ili bar jednu presudu, ovo kao da se nikada neće završiti i podsetio da je prošle nedelje bio i u Jadovnu da, kako je rekao: „Ponovo kaže koliko je teško i strašno kada se zločin ne okaje i ne kazni, pa se ponovi ili zapreti da će se ponoviti.“ „Jame su tu i grobovi su tu, i porodice i pretekli su tu, samo nema onih zbog kojih imamo jame i grobove i siročad i jad“, rekao je on, i poručio da nema budućnosti u zaboravu i bez istine, koja je jedini put ka pomirenju.

„Kada govorimo o potrebi da se otkriju počinioci, to nije pretnja nikome i ne može se, valjda, bilo ko svrstati iza onih koji su pravili jame i stati iza onih koji od Jadovna do danas izbegavaju odgovornost za nesporne žrtve“, poručio je Vulin.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP