Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SPREČENO MASOVNO TROVANJE

Albanac uvaljivao
Vranjancima trulu živinu!

Autor: J. P. | 22.03.2013 - 12:50:00h | Komentara: 1

Policija u selu Ribnica nedaleko od Vranja zaplenila je oko 160 kilograma piletine koja se nalazila spakovana u deset paketa u automobilu “pasat” kojim je upravljao Z. T. (39) albanske nacionalnosti, saznaje “Alo!”. Prema našim saznanjima, živinu je trebao da proda jednom vlasniku prodavnice u Vranju, ali na saslušanju nije želeo da otkrije njegov indetitet.

piletina

Kako “Alo!” saznaje, rutinskom kontrolom saobraćane policije zaustavljen je “folksvagen pasat”. Kada je Z. T. otvorio gepek policija je imala šta i da vidi - zaleđenu piletinu na kojoj je stajala etiketa iz Brazila. Bila je upakovana u deset paketa po 16 kilograma.


- Zaplenjena roba nije imala ni jedan papir koji ju je pratio. Odmah je obaveštena veterinarska inspekcija u Vranju kojoj je i predata piletina koja je poreklom iz Brazila - objašnjava naš sagovornik iz Vranja.

Prema našim saznanjima, albanac Z. T. je saslušan u policiji zbog sumnje da je švercovao piletinu. Nezvanično, on nije hteo da kaže ni odakle je živinjsko meso nabavio niti kome je trebao da preveze. Uhapšeni je objasnio da se mobilnim telefonom čuo sa poslodavcem koji je trebalo da ga sačeka u centru Vranja i preuzme robu. Na salušanju nije mogao da se seti njegovog broja telefona niti imena. Tvrdio je, navodno, da mu je ovo prvi put da piletinu dostavlja u Vranje.

Zanimljivo je da policija nije zaplenila ona bi već danas bila ponuđena kupcima u Vranju. Tek nakon što veterinarska inspekcija uradi sve analize znaće se da li je živina bila ispravna ili ne.

piletina

Inače, mnoge mesare i ugostiteljski objekti u Pčinjskom okrugu, pa samim tim i u Vranju, u promet stavljaju svercovano pileće, juneće i svinjsko meso, koje ilegalnim kanalima stiže sa Kosova i Metohije. Sa KiM nedeljno u Bujanovac, odakle se distribuira u ostale delove Srbije, stigne do 10 tona mesa koje ne prolazi neophodnu kontrolu. Pileće meso na Kosovo, preko luka u Albaniji, dolazi iz Sjedinjenih američkih država, a svinjetina i junetina iz Argentine i Brazila.
To meso je bakteriološki neispravno jer je više puta odmrzavano i zamrzavano, pa ne ispunjava propisane standarde o ispravnosti. Šverc mesa sa Kosova postao je ozbiljan biznis od 2000. godine. Roba u Bujanovac stiže najčešće „divljim” putevima preko brda između Srbije i Kosova, gde su šverceri napravili improvizovane puteve. Meso se dovozi kombi vozilima do Bujanovca gde se skladišti, a zatim distribuira dalje. U ovom gradu maloprodajna cena pilećih bataka sa Kosova je između 130 i 150 dinara, što je dvostruko manje od regularne cene ovog mesa u Srbiji, a na veliko paket od 18 kilograma mesa košta u proseku 16 evra.
Poslednji komentari
  • ljubisa Vreme: 23.03.2013 08:37h

    zakljhucak je : da smo slaba drzva, da sup i inspekcija džabe primaju novac. 10. tona mesa nedeljno stize skosova i to traje vec 15.godina. 52x10=520 t. godisnje pa puta 15 god. to je 7.800. tona mesa uslo u srbiju

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP