Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NAPETOST RASTE

Albanci kamenovali srpsko obezbeđenje na Kosovu

Autor: Tanjug | 09.10.2013 - 08:28:00h | Komentara: 0

U Kolašinskoj ulici u severnoj Kosovskoj Mitrovici, sinoć oko 22 sata, Albanaci koji su došli iz pravca južnog dela Kosovske Mitrovice kamenovani su obezbeđenje i bivšu zgrada Skupštine opštine Kosovska Mitrovica, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije.

Kosovo

Na Kosovu je posebno napeto uoči izbora | Foto: Saša Maričić

Napadači su nakon incidenta, navodi se u saopštenju, pobegli u južni deo Mitrovice, povređenih nije bilo, a na zgradi je pričinjena manja materijalna šteta.
Oštro osuđujući ovaj incident, Kancelarija za Kosovo i Metohiju zahteva da nadležni organi pronađu počinioce ovog napada i privedu ih pravdi.

"Poslednjih nedelja, napadi na Srbe i na srpsku imovinu u Pokrajini su postali gotovo svakodnevna pojava. I ovaj incident, kao i svi prethodni, predstavlja grubi pritisak na srpski narod na Kosovu i Metohiji da odustane od izlaska na predstojeće lokalne izbore i da na taj način dozvoli da neko drugi odlučuje o njihovoj sudbini i sudbini njihove dece", navedeno je u saopštenju.
Kancelarija za Kosovo i Metohiju izrazila je nadu da pritisci, koji su sve učestaliji poslednjih dana, neće pokolebati Srbe na Kosovu i Metohiji, već ih učvrstiti u uverenju da treba da izađu na novembarske izbore i izaberu svoje rukovodstvo koje će im omogućiti miran i bezbedan život u Pokrajini.

"Za normalizaciju života svih žitelja Kosova i Metohije se, bez obzira na naciju i veru, između ostalog, Vlada Srbije zalagala vodeći pregovore u Briselu", kaže se u saopštenju.
Najnoviji incident osudila je i Građanska inicijativa Srpska i pozvala "međunarodnu zajednicu i sve nadležne da obezbede mir, sigurnost i suživot svim građanima na Kosovu i Metohiji".

"Moramo stvoriti sistem kako bi se ubuće zaštitili od ovakvih incidenata. Pravi primer je Zajednica srpskih opština čije je formiranje najavljeno nakon izbora 3. novembra", ocenila je "Srpska" u saopštenju, ističući da će se ta lista potpuno posvetiti stvaranju uslova za formiranje te zajednice.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP