Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POTRESNA SVEDOČENJA MEŠTANA KURŠUMLIJSKIH SELA

Albanci pucaju na sve što se kreće!

Autor: Ljubiša Mitić | 01.09.2014 - 20:30:00h | Komentara: 4

Meštani kuršumlijskih sela uz amdinistrativnu liniju sa Kosovom i Metohijom su u strahu od upada albanskih bandi, koje svakodnevno iz susednih podujevskih sela prelaze na područje kuršumlijske opštine i uništavaju im imovinu, a neretko i pripucaju na sve što se kreće i što im stane na put.

Aleksandar Vučić kod Merdara

Svedok napada na Žandarmeriju: Veljko Veljović

Veljko Veljović (24), čija se kuća nalazi manje od jednog kilometra od mesta okršaja, prepričava napad albanskih šumokradica na pripadnike Žandarmerije u kuršumlijskom selu Orlovac.

- Bio sam spreman da sa babom i dedom krenem da bežim, ali kuda? U blizini su samo još dve bake, jedini stanovnici zaseoka zvanog Prevetica. Strašan je osećaj kada znate da naoružani Albanci mogu zapucati svakog trena - kaže mladić i naglašava da su sva sela duž administrativne linije okružena šumom i da je gotovo nemoguće kretati se noću. Najnoviji incident samo je dodatno izazvao strah i nesigurnost kod ionako malobrojnih meštana.
- Kada su u stanju da pucaju na naoružane pripadnike Žandarmerije, i to mučki, iz zasede, čemu mi onda da se nadamo - pita se Veljko i podseća da je ovo samo još jedan u nizu napada u poslednjih 15 godina u kojima stradaju naši građani, Vojska, policija.

Aleksandar Vučić kod Merdara

Časlav Milošević

Časlav Milošević, nekadašnji predsednik Mesne zajednice Merdare, zna gotovo sve incidente koji su se dešavali na tom području.

- Najgore je što Albanci dolaze u krađu šume i stoke naoružani i ukoliko im se neko nađe na putu, ne libe se da pucaju - napominje Časlav i objašnjava da uz jedan traktor ide po pet, šest šumokradica, dok jedan obavezno čuva stražu i puca u sve što se kreće sa naše strane.

Mileta Vukašinović iz istog sela tvrdi da su Albanci u poslednjih nekoliko godina obili i opljačkali na desetine kuća, policija napravi zapisnik i tu se sve završava.

Aleksandar Vučić kod Merdara

Zaseok Prevetica u stalnom strahu od bandi s Kosova

– Osim što smo zabrinuti za imovinu koju nam uništavaju, sve ozbiljnije su i pretnje po naše živote. Zabrinuti smo za bezbednost, posebno žandarma, koji su garant opstanka na ovim prostorima. Nažalost, jedan od njih je pre nekoliko dana izgubio život čuvajući naše živote i imovinu - ističe Vukašinović.

Inače, zbog čestih napada Albanaca, pet sela uz amdinistrativnu liniju kuršumlijske opštine sa Kosmetom u poslednjih petnaestak godina potpuno je opustelo.Lj. Mitić
Poslednji komentari
  • Mirka Vreme: 01.09.2014 22:08h

    Vojska i policija sigurno imaju nagaznih i poteznih minsko eksplozivnih sredstava, pa neka naprave minska polja i oznace ih zastavicama, to je sasvim legalno postaviti na drzavnim granicama, neka razvuku bodljikavu zicu i to je dovoljno. Jel ja treba da Vas ucim Vasem poslu generali ?

  • Draginja Vreme: 02.09.2014 03:07h

    Sad je Albancima (malo i usko Kosivo pa bi i Srbiju). Srpska vlado dok trazite EU pogledajte malo i svoje tle i narod, vidite li, cujete li jauke SRPSKIH MAJKI, ZENA I DECE zato sto ginu gradjani nase zemlje... Sramota za drzavu i za istoriju SRPSKOGA NARODA

  • Dejan Vreme: 02.09.2014 09:10h

    Muke su imali kinezi kada su morali da naprave onoliki zid protiv termita. A danas se za gamad koristi prašak !

  • promilko Vreme: 02.09.2014 11:30h

    Mirka,Mirka,Srbima ono sto treba da stoji ispod muskosti odavno nema.Postali smo najobicnije babas.re.Malo jos drcni na jeziku ali od ljudstva i karaktera NULA.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP