Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

NOVI DETALJI MISTERIOZNE SMRTI

ALO! OTKRIVA: Ivanina krv puna kokaina!

Autor: Svetlana Vojinović | 24.12.2014 - 21:00:00h | Komentara: 5

Ivana Bakić Bodrožić imala je toliko veliku količinu kokaina u krvi da je i u manjoj kombinaciji sa anestetikom „propofol“ bio koban za nju, pokazuju dosadašnje analize urađene na VMA, saznaje „Alo!“

Ivana Bakić Bodrožić (1983-2014)

Ivana Bakić Bodrožić (1983-2014) | Foto: Fejsbuk

Rezultati krvi i toksikologije trebalo bi da budu kompletirani sutra, a kako nam je potvrđeno iz istrage, ona je na telu imala samo jedan ubod.
- Na osnovu do sada urađenih analiza ona je bila puna kokaina. Toliko pronađena količina droge u krvi nije uobičajena. O kojoj količini ove droge se radi govori i činjenica da je smrt mogla da izazove i vrlo mala količina „propofola“.

Prof. dr Ristić

Prof. dr Ristić | Foto: Goran Srdanov

Smrtonosni koktel

Prof. dr Miljko Ristić, kardiohirurg, kaže za „Alo!“ da kombinacija kokaina i anestetika „profolola“ može da bude katastrofalana.
- Uostalom, kao i sve druge kombinacije lekova koji mogu da budu opasni po zdravlje - kazao je on.
I anesteziolozi potvrđuju da smrt može da nastupi usled kombinacije kokaina i anestetika, a posebno ako je velika količina droge u pitanju.
- Moguće je da je kombinacija kokaina i “propofola” izazove trenutnu smrt. Naime, kokain deluje tako što ubrzava rad srca i drastično podiže pritisak. Sa druge strane, „propofol“ kao anestetik ima obrnuto dejstvo, trenutno uspavljuje, obara pritisak i usporava rad srca. Ukoliko je devojka uzela preteranu količinu narkotika, dovoljna je mala doza anestetika da se izazove šok u organizmu zbog kog bi srce u sekundi stalo - kaže poznati beogradski anesteziolog.R. B.- I. M.

Inače, ona je imala samo jedan ubod, i to od braunile, nije imala ni modrice, ni podlive. Iako je još rano govoriti, jer istraga nije završena, najverovatniji uzrok smrti je predoziranje. Takođe, prema saznanjima koja do sada imamo, ona je najverovatnije sama uzela anestetik, jer nema dokaza da je neko bio kod nje u sobi. Takođe, spekulacije koje su počele da kruže da je Ivana bila trudna pokazale su se kao netačne - objašnjava sagovornik „Alo!“.
On dodaje da je klupko o tome kako je Ivana živela poslednje dve-tri godine polako počelo da se odmotava.

- Ona je najmanje od 2012. godine na lekovima koje je kasnije počela da kombinuje sa narkoticima, a takav život je počela da vodi posle smrti oca za koga je bila izuzetno vezana. Ona je godinu i po dana bila na „propofolu“ i uzimanje tog anestetika, kao i stavljanje braunile uglavnom se odvijalo u stanu koji je iznajmila. Zbog sumnje da joj je u tome pomagala, u okviru istrage je saslušana medicinska sestra sa VMA Sofija Š., koju je Ivana od ranije poznavala - priča naš izvor i otkriva još neke nove detalje.

- Među saslušanima, pored Sofije Š., je i kardiopulmo reanimator sa VMA, Ljubiša P., koji je snimljen kako Ivanu kobnog dana dovozi u „Hajat“. On nam je rekao da ga je ona pozvala i rekla da je boli glava i da dođe po nju. Ljubiša je nakon toga „pokupio“ kolima i odvezao na VMA, gde joj je stavljena braunila.

Ivana je pronađena na podu sobe sa braunilom  zabodenom u ruku i dva  šprica pored tela

Ivana je pronađena na podu sobe sa braunilom zabodenom u ruku i dva šprica pored tela | Foto: Dimitrije Goll

Nakon toga je vratio u hotel i to se jasno vidi na hotelskim kamerama. Ljubiša je pristao da ide i na poligraf i tokom ispitivanja on je „skakao“ kao da je imao hipertenziju. A nije mogao ni da sedi na stolici... Još utvrđujemo ko joj je stavio braunilu, ali najverovatnije da se radi o muškoj osobi - dodaje sagovornik iz istrage.

U jučerašnjoj ispovesti za „Alo!“ Sofija Š., zaposlena na odeljenju buđenja posle operacija manjeg rizika, rekla je da joj nije ona prodala, niti dala „propofol“ i da je njena ćerka kada je čula da je povezuju sa Ivaninom smrću pokušala da se ubije.
Podsetimo, Ivana je pronađena mrtva u četvrtak 11. decembra, u apartmanu 326 hotela „Hajat“. Njeno telo, sa braunilom u podlaktici desne ruke otkrila je sobarica kad je došla da pospremi sobu. Odmah je pozvala policiju i Hitnu pomoć. Međutim, kada su lekari stigli, mogli su samo da konstatuju smrt.

Sa majkom Nadom

Sa majkom Nadom | Foto: Fejsbuk

„Da mogu, ležala bih na njenom grobu“

Nada Bodrožić, majka Ivana Bakić Bodrožić, kaže da nije znala lozinku za Fejsbuk profil njene ćerke i da ne zna ko je posle njene smrti dodao rečenicu o „čoveku koga voli već sedam godina i koji je lagano ubija“.
- I da sam znala lozinku, zaboravila bih je. Sigurna sam da je nije znao ni Željko Mitrović. Možda je imala neka od njenih drugarica, ne znam - rekla je za naš list juče Nada Bodrožić.
Ona juče nije mogla da izađe na ćerkin grob, a za „Alo!“ je rekla:
- Da mogu, stalno bih ležala na njenom grobu - rekla nam je Ivanina majka.
D. Ć. - M. D.

Poslednji komentari
  • sasa Vreme: 24.12.2014 21:31h

    bas fina cura

  • Sava Vreme: 24.12.2014 21:39h

    Pa cak i da je bila prepuna kokaina, treba neko da objasni iskoristene ampule "propofol"-a i njegov nivo u krvi, zar ne?! I OD KADA se zbog glavobolje pacijentu ugradjuje braunila?

  • perica Vreme: 24.12.2014 21:39h

    niko joj nije kriv, ima ona stara dobra izreka, nemozes ti nacerati govece da poljubi paripce!!!!!!

  • goga Vreme: 25.12.2014 01:58h

    Pa onda je ona bila narkoman

  • Misel Vreme: 25.12.2014 08:43h

    Bljak koje gluposti i kontradiktornosti u tekstu, a nigde sustine...Fina cura, jos finije okruzenje, fina mama, svi su sve znali, ali sada nastupila kolektivna amnezija...ne znam ni sto citamo ove gluposti, i zasto se uopste cudimo sto nam maloletne devojcice nestaju...Fujjjjjjjjjjjjjjjj

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP