Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ZAJEČARSKI DOKTORI PRIJAVILI KOLEGU HIRURGA POLICIJI ZBOG KANABISA

Alo, policija, lekar drogira pacijenta!

Autor: Radmila Briza | 07.02.2015 - 20:30:00h | Komentara: 17

Lekari zaječarskog zdravstvenog centra sablaznili su se i nasmrt prestravili kad su na temperaturnoj listi pacijenta D. S. (54) videli ime preparata na bazi kanabisa, pa su brže-bolje pozvali policajce. Oni su, naime, prijavili Tužilaštvu i policiji opšteg hirurga Vladimira Đokovića, koji, kako su naveli, leči pacijenta drogom?!

Zaječarski doktori prijavili kolegu hirurga policiji zbog kanabisa

Zaječarski doktori prijavili kolegu hirurga policiji zbog kanabisa | Foto: Nebojša Raus

Kao posledica ove, u najmanju ruku skandalozne prijave uplašeni pacijenti su pre tri dana bili svedoci policijskog „češljanja terena“, pitajući se gde su to uopšte dospeli i u čije ruke!


Dr Vladimir Đoković, potvrđujući za „Alo!“ ceo događaj, kaže da ga je sramota da postoje ljudi u profesiji koji na taj način reaguju.

Ministarstvo zdravlja: Reagovaćemo!

Nemanja Velikić, portparol Ministarstva zdravlja, kaže za „Alo!“ da njihovoj inspekciji još nije stigla nikakva prijava o događaju u Zdravstvenom centru u Zaječaru:
- Ako bude bila upućena, naravno da ćemo da reagujemo - naveo je on za „Alo!“.

- Jesu dolazili policija i tužilac, koji su, kad su videli u čemu je stvar, odmah odbacili ceo slučaj. Istina je da je u pitanju pacijent u terminalnoj fazi kancera debelog creva sa brojnim metastazama, koje su mu čak razorile pršljenove u donjem delu kičme. Nepokretan je i trpi neverovatne bolove.

Iz beogradske Ortopedske klinike „Banjica“ došao je kod nas pre nekoliko dana. Tamo su mu uz terapiju preporučili i preparat na bazi kanabisa koji je registrovan u Srbiji i nalazi se u slobodnoj prodaji, čak i u većim marketima.

Na temperaturnoj listi, uz terpiju morfijumom, trodonima i lekovima iz slične grupe, upisao sam i taj preparat - priča za „Alo!“ ovaj hirurg, i dodaje da je to uradio da bi tačno znao šta sve pacijent uzima.


Kako dr Đoković navodi, taj podatak iz temperaturne liste pacijenta jedina je greška koju je napravio, jer su kolege pomislile da je pacijentu propisao kanabis kao terpiju.

- Kolege se nisu obratile meni, već su pozvale policiju, koja je zajedno sa Tužilaštvom odmah odbacila ceo slučaj, jer ga nema - kaže Đoković, koji je opšti hirurg već 30 godina.

- Celog života sam radio za pacijente. I ovog puta, kada mi je pacijent rekao da su mu na „Banjici“ preporučili i taj preparat i da želi da ga uzima, nisam želeo da mu uskratim ni trunčicu nade da mu sve to može pomoći - naveo je taj doktor.

Kako „Alo!“ nezvanično saznaje u zaječarskoj policiji, oni jesu dobili prijavu iz ZC „Zaječar“ da je lekar propisao kao terapiju kanabis.

- Pošto je ta biljka i dalje u Srbiji nelegalna, otišli smo da proverimo. Ispostavilo se da tamo nema ničega protivzakonitog i zato nismo preduzeli nikakve radnje u vezi sa tim slučajem - kaže naš izvor.

Zdravstveni centar u Zaječaru

Zdravstveni centar u Zaječaru | Foto: RAS

Direktor: Urušavanje ugleda ustanove!


Dr Stanislav Tadić, direktor ZC „Zaječar“, kaže za „Alo“ da je u pitanju preporuka kolege Đorđevića pacijentu da može, uz redovnu terpaiju, da nastavi da uzima suplement na bazi kanabisa, koji se prodaje u svakoj prodavnici zdrave hrane, a registrovan je na našem tržištu.
- Jedina greška je što je to on napisao, a njegove kolege pomislile da leči obolelog drogom i pozvale policiju. Već sam tražio od načelnika hirurgije da mi objasni o čemu se radi, a planiram u ponedeljak, u okviru mojih nadležnosti, da okupim sve aktere tog događaja i vidim o čemu se zapravo radi. Da Doktori da zovu policiju i prijavljuju svog kolegu, urušava ugled ove zdravstvene ustanove - kazao je za „Alo!“ direktor.

Poslednji komentari
  • Vesli Snajps Vreme: 07.02.2015 21:08h

    Lose kolege, losi ljudi! Kad su takvi prema kolegi kakvi li su prema pacijentima....tesko narodu! Podrska doktoru, zrtvi losih ljudi!

  • babujka Vreme: 07.02.2015 21:43h

    Sta je tu lose bar da mu skrati muke i bolove pa ako uspe uspe.

  • Perjanica Vreme: 07.02.2015 22:01h

    Nažalost ovom pacijentu neće pomoći ni kanabis,Govorim iz iskustva jer moja supruga je potrošila preko 5,000 eura da bi se lečila uljem kanabisa,nije joj pomoglo,bačene pare uzalud.Davljenici se za slamku hvataju.A za te njegove kolege doktore predložio bih ako su sposobni i znaju neka izleče pomenutog pacijenta,a ne da se bave tračarenjem i spletkama.

  • nedjo Vreme: 08.02.2015 01:29h

    ovi što prijavljuju treba da pocepaju diplome

  • Mrmot Vreme: 08.02.2015 03:21h

    Kolko ja vidim ovde direktoru veći problem ispada što je prijavljeno policiji umesto njemu pa da je to mogao da zataška kao što predpostavljam radi i sa ostalim sumnjivim slučajevima...

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP