Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

POLICIJA REAGOVALA

Alo! raskrinkao silovatelja!

Autor: B. Jelovac | 07.11.2013 - 20:40:00h | Komentara: 4

Odeljenje za suzbijanje trgovine ljudima beogradske uprave za strance podnelo je novu krivičnu prijavu protiv Dauta Đogaja (37) ovoga puta zbog sumnje da je držao zatočenu i seksualno eksploatisao M. A. (24). Nakon što je Đogaj najpre uhapšen, jer je zatvorio i terao na prostituciju izvesnu J. R. (23), inspektori su reagovali na pisanje „Alo!“, koji je izveštavao i o M. A., majci petoro dece, koju je takođe Đogaj zatvorio u svoju baraku u beogradskom naselju Jabučki rit i uz brutalno batinjanje i pretnje njenoj deci terao je da zadovoljava njegove seksualne potrebe. Inspektori su sada podneli prijavu i za ovaj slučaj.

- On se novom prijavom sumnjiči za trgovinu ljudima i protivpravno lišavanje slobode, jer je od jula do novembra 2012. uz pretnje smrću primorao M. A. da napusti baraku u kojoj je stanovala sa svoje petoro dece i sve ih prebacio kod sebe u naselje Jabučki rit. Oduzeo joj je sva dokumenta i uz batine je držao stalno zaključanu i primoravao je na seksualne odnose protiv njene volje. Istovremeno je držao i njenu decu zatvorenu, stalno ih batinajući čime god je stizao, pesnicama i raznim predmetima - objašnjavaju u policiji, napominjući da je Đogaj u pritvoru od 23. oktobra.

Meštani naselja  Jabučki rit u  strahu od Đogaja

Meštani naselja Jabučki rit u strahu od Đogaja | Foto: Masanori Jošida

 
Policijska akcija je počela kada je najpre uhapšen Robert R. (24) iz Kladova koji je na prevaru doveo svoju suprugu J. R. (23) u Beograd, gde je uz pretnje i batine naterao na uličnu prostituciju u parku kod Ekonomskog fakulteta. Pošto je nesrećna žena zarađivala 1.000 dinara po mušteriji, Robert je uskoro predao Đogaju, koji je trebalo da joj pronađe mušterije koji će plaćati više. Đogaj ju je potom zaključao u iznajmljenu kuću u Kotežu i nudio je za grupni seks po ceni od 9.000 dinara. Nakon nekoliko odnosa, sa više mušterija istovremeno, devojka je zadobila teške telesne povrede i završila u bolnici, pa su njen muž i Đogaj završili iza rešetaka. Obojica su na saslušanju sve priznala. „Alo!“ je potom izveštavao o skandaloznoj odluci partnera iz EU da gradske službe ne mogu skinuti Đogaja sa spiska za trajno rešenje stambenog problema, pošto zadovoljava kriterijum da je raseljeno lice iz nehigijenskog naselja kod Belvila i da je takođe raseljeno lice iz Prizrena. Te je otuda Đogaj, koji je već dobio takozvani mobilni kontejner u Jabučkom ritu ostao na spisku osoba za obaveznu dodelu stana, jer krivični dosije ne spada u kriterijume za to. „Alo!“ je objavio i da su i sami meštani u strahu od njega, kao i da su ga prijavljivali nadležnima, jer je u kontejneru držao „za svoje potrebe“ izvesnu M. A. (24), koju je oteo iz drugog naselja i čije petoro maloletne dece je prebijao kako bi je zastrašio. Njen slučaj tada je rešio Sekretarijat za socijalni rad, koji je spasio i sklonio na sigurno, a policija je potom istražila navode našeg lista i juče podnela protiv njega još jednu prijavu za trgovinu ljudima.


Pedofil neće nazad u Kamendin

I nakon pisanja „Alo!“ o pritiscima nevladinog sektora da se Rasim C., osuđen zbog pokušaja silovanja 12-godišnje devojčice u socijalnom naselju Kamendin, po izlasku iz zatvora vrati u isto naselje, prekjuče se oglasio i odlazeći gradonačelnik Dragan Đilas napominjući da će Grad kategorički odbiti da to uradi.
Poslednji komentari
  • Vanja Vreme: 08.11.2013 02:59h

    Veliko bravo za Alo!!! Vise nas vi cuvate nego oni kojima je to posao! Hvala vam na ovakvim akcijama.

  • momazver Vreme: 08.11.2013 06:57h

    E, da ti grebem Zakone, Sudije, Pritvore..EEEEEEJJ. ON/I/ NAPRAVI ZLODELO,PRIZNA I BUDE P U S T E N/NEBITNO zbog cega/ i opet jovo nanovo napravi NOVO ZLODELO,sa sve stanom koji mu se smesi u Kamendinu.NVO je *svrsila* svoj posao, a oni koji treba da se BORE I PAZE da do takvih zlodela ne dodje,svrsili su sa -pamecu.

  • majstor Vreme: 08.11.2013 13:43h

    Aman ljudi, kako pedofil da se vrati u isto naselje...

  • Vesna Vreme: 08.11.2013 21:27h

    Taman posla, Đilas je potpuno u pravu, samo lud čovek bi pedofila vratio u isto naselje. A ovi što se zalažu za njegova ljudska prava neka razmisle da li bi bili tako velikodušni da se radi o njihovom detetu.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP