Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

SVEDOK PROTIV ŠARIĆA ODREŠIO KESU

ALO! SAZNAJE: Jerković plaća žandarme da ga čuvaju!

Autor: Svetlana Vojinović | 22.03.2014 - 20:17:00h | Komentara: 7

Dvojica pripadnika Žandarmerije koji čuvaju Mileta Jerkovića u Emiratima borave o trošku tog svedoka saradnika u procesu protiv Darka Šarića! Jerkovića bi za desetek dana u Dubaiju, gde se leči od kancera, njih dvojica mogli da koštaju i do 10.000 evra, saznaje „Alo!“.

Progovorio o tokovima Šarićevog novca: Jerković

Progovorio o tokovima Šarićevog novca: Jerković | Foto: Dimitrije Goll

 Izvor „Alo!“ blizak Jerkoviću kaže da je to bio jedini način da on dobije zaštitu u inostranstvu.

- Po dogovoru Tužilaštva za organizovani kriminal i Uprave kriminalističke policije MUP-a Srbije, Jerković je dobio dvojicu pripadnika Žandarmerije da ga čuvaju, a on je pristao da im tamo plaća sve troškove. Radi se o povratnim avionskim kartama, hotelskom smeštaju i dnevnicama, što će ga koštati od 6.000 do 10.000 evra. Toliko mora da iskešira za planiranih deset dana boravka u Dubaiju. Međutim, kako je ostao duže iz opravdanih razloga jer mu se zdravstveno stanje pogoršalo, rešeno je da ostatak svih troškova do njegovog povratka u Srbiju, a to je najmanje sedam dana, snosi država, odnosno MUP Srbije - objašnjava sagovornik.

Prvi put uključeni  u zaštitu van Srbije

Prvi put uključeni u zaštitu van Srbije | Foto: Petar Marković

 Podsetimo, „Alo!“ je pre tri dana ekskluzivno objavio da je kontroverzni vojvođanski biznismen otputovao na operaciju u Dubai. Međutim, zbog naglog pogoršanja zdravstvenog stanja, njegov boravak u Emiratima je produžen jer mu je tokom vikenda pozlilo u bolnici u kojoj je trebalo da bude operisan zbog karcinoma unutrašnjih organa. Jerković je sa suprugom i u pratnji dvojice pripadnika Žandarmerije otputovao još pre dve nedelje u Emirate na zakazanu operaciju i trebalo je da se vrate u zemlju 16. marta. Međutim, njemu se pred operaciju zdravstveno stanje naglo pogoršalo jer je naprasno dobio vrlo visoku temperaturu, tako da je zahvat odložen. On će najverovatnije biti operisan 23. marta, nakon čega će se vratiti u Srbiju. Dozvolu za njegovo lečenje u Emiratima dali su Tužilaštvo za organizovani kriminal i UKP MUP-a Srbije.


Jerković je policijsku zaštitu dobio pošto je Tužilaštvu dao informacije o tokovima prljavog novca Darka Šarića, koji su njegovi saradnici ubacivali u legalne tokove. On je, pored toga, pre dvadesetak dana ponovo saslušan u tužilaštvu u postupku protiv Branka Lazarevića. Tom prilikom, Jerković je potvrdio da je od drugog osumnjičenog, advokata Radovana Štrpca, obaveštavan da ih policija „prati i prisluškuje i da će da ih hapse“, a da im je sve to prenosio upravo Lazarević.

Presedan za Žandarmeriju!

Kako saznajemo, Žandarmerija je sada prvi put uključena u zaštitu svedoka saradnika van Srbije i odlazak dvojice njihovih pripadnika u Emirate, sa zadatkom da obezbeđuju Jerkovića, presedan je u toj jedinici.      
Poslednji komentari
  • Micko Vreme: 22.03.2014 20:52h

    Samo se ti izleci pa da dokrajcis i one sto se "brckaju"

  • PAVLE Vreme: 22.03.2014 21:01h

    ovaj gospodin je bio vlasnik autobanata kojeg je upropastio meni i ostalim zaposlenim je ostao duzan 5 mesecnih plata DRZAVA MU JE DOZVOLILA da se leci sa mojim parama DAO MU BOG TO STO MU JA ZELIM a mislim i sve moje kolege.PRAVDA JE BOZIJA SPORA ALI DOSTIZNA.

  • pavle Vreme: 22.03.2014 21:11h

    ja sam vozac autobanata koji je imao 300 radnika i svakom je ostao mile duzan 5 plata svi radnici autobanata mu zele jedno te isto u vezi lecenja sa nasim parama.

  • Hajduk Veljko Vreme: 22.03.2014 22:04h

    Presedan? Ma jel moguce ha ha ha ha

  • WALTER Vreme: 23.03.2014 00:54h

    I kazu nema boga, super odvratan lik kako radis tako ti se vraca!

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP