Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

ALEKSANDAR GOLUBOVIĆ (50) NAPUSTIO ZATVOR U SREMSKOJ MITROVICI

Andrijin kum na slobodi

Autor: D. ĆURUVIJA | 19.02.2014 - 07:02:00h | Komentara: 0

Aleksandar Golubović (50) zvani Batanko, kum kontroverznog beogradskog biznismena Andrije Draškovića (49), pušten je 17. januara iz zatvora u Sremskoj Mitrovici pošto je odslužio kaznu na koju je osuđen zbog ubistva Surčinca Zvonka Plećića Pleće (38), saznaje „Alo!“.

Aleksandar  Golubović

Aleksandar Golubović | Foto: Nebojša Marković

Golubović je bio osuđen najpre na osam godina zatvora, ali mu je na osnovu Zakona o amnestiji od 16. novembra 2012. godine, kazna smanjena na šest godina. U proleće prošle godine prebačen je u otvoreno odeljenje zatvora u Sremskoj Mitrovici, gde je imao status slobodnjaka, tako da je imao pravo na vikend odsustva i godišnji odmor.


- Tokom vikenda Golubović je išao kući, a vidno raspoložen viđa se u Beogradu i rodnom Brusu u društvu svog sina i njegovih drugova. Posle izlaska iz zatvora bio je naročito veseo na slavi Sveti Jovan na kojoj se veselio sa društvom, a svaki trenutak koristi za druženje sa svojim sinom - kaže izvor našeg lista.

Golubović je dva puta odbijen za uslovni otpust, a poslednji put negativan odgovor je dobio u julu prošle godine, pa više nije podnosio molbe za raniji izlazak na slobodu. On je zbog ponavljanja suđenja kaznu služio u dva navrata, oba puta u Sremskoj Mitrovici, prvi put od septembra 2000. do 17. maja 2004. kada je sa Draškovićem pušten na slobodu. Ostatak kazne počeo je da služi krajem 2011.

Njegov kum Andrija Drašković izašao je 17. oktobra prošle godine iz zatvora u Sremskoj Mitrovici, u kojem je od 26. septembra 2010. služio kaznu za ubistvo Plećića. Posle umanjena kazne po Zakonu o amnestiji za 25 odsto, Drašković je u zatvoru proveo šest godina i devet i po meseci. On je krajem septembra 2010. u Višem sudu u Beogradu bio osuđen na 10 godina, ali mu je polovinom 2011. kazna smanjena na devet godina zatvora.

Zoran Plećić - Pleće

Zoran Plećić - Pleće

Prema optužnici, Plećić je likvidiran pošto je u alkoholisanom stanju prišao stolu za kojim je sedeo Drašković sa devojkom Elenom Mijatović (sada Karić) i Golubovića upitao: „Da li si ti ubio mog brata Zorana Šijana?“ Plećić je potom ustao i mobilnim telefonom udario o sto, a Golubović je u njega ispalio dva hica iz pištolja CZ, dok je Drašković ispalio tri metka iz „magnuma 357“. Viši sud je u presudi ocenio da je njihova reakcija bila preterana, iako Plećićevo ponašanje nije bilo primereno. Drašković je tokom suđenja tvrdio da je pucao u samoodbrani jer je, kako je naveo, Plećić prvi potegao pištolj i pretio im smrću.

Oporavio se: Andrija Drašković

Oporavio se: Andrija Drašković | Foto: Nebojša Marković

Drašković stavio minđušu u uvo


Drašković se prvi put po izlasku iz zatvora pojavio u javnosti 25. oktobra prošle godine na koncertu hrvatskog pop pevača Džibonija, u beogradskom Centru „Sava“. Sa njim je u društvu bila supruga Tamara. Mesec dana kasnije viđen je na koncertu hrvatskog pevača Tonija Cetinskog.
Za razliku od prvog pojavljivanja u javnosti, kada je bio vidno iscrpljen i mršav, Drašković je na koncertu Tonija Cetinskog, u novembru prošle godine, izgledao mnogo bolje i raspoloženije. Primećeno je i da je nakon izlaska iz zatvora u levo uvo stavio minđušu.

Nema komentara za ovu vest.

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP