Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

PODIGNUTA OPTUŽNICA PROTIV RADETA RAKONJCA (51)

Arkanov pukovnik skrivao oružje kod tašte!

Autor: Ekipa Alo! | 03.09.2013 - 07:02:00h | Komentara: 4

Bjelopoljcu Radetu Rakonjcu (51), nekadašnjem telohranitelju i gardisti Željka Ražnatovića Arkana (41) i bliskom prijatelju Luke Bojovića (40) zvanog Pekar, policija je pronašla oružje koje je skrivao u stanu svoje tašte!

Uhapšen, pa pušten: Rade Rakonjac

Uhapšen, pa pušten: Rade Rakonjac

Kako “Alo!“ nezvanično saznaje, Rakonjca, koji je kao član takozvane Arkanove grupe hapšen tokom policijske akcije “Sablja”, neko je otkucao, međutim, umesto arsenala za koji se sumnjalo da poseduje, nađen je samo pištolj za koji nije imao dozvolu.


- Policija je imala dojavu da Rakonjac u stanu skriva arsenal, između ostalog, navodno, i automatsku pušku. Pretresom mu je, međutim, u ormanu koji se nalazi u dnevnoj sobi nađen pištolj za koji nije imao dozvolu za držanje - kaže za “Alo!” izvor blizak istrazi i dodaje da je Rakonjcu određeno policijsko zadržavanje, posle čega je pušten da se brani sa slobode.

Kako saznajemo, Prvo osnovno tužilaštvo je protiv njega podiglo optužnicu za nedozvoljeno držanje oružja, za šta je zaprećena zatvorska kazna do tri godine. Rakonjac, koji je u SDG imao čin pukovnika, prema pisanju medija označen je kao osoba bliska Luki Bojoviću (40), a njegovo ime pominje se i u plavoj i u beloj knjizi o kriminalnim klanovima crnogorske i srpske policije. Zvanično, međutim, Rakonjac nikada nije osuđivan, a i neovlašćeno držanje pištolja druga je optužnica koja je podignuta protiv njega.

Arkan

Arkan | Foto: Reuters


Nakon ubistva premijera Zorana Đinđića u martu 2003, Rakonjac je završio u pritvoru zajedno sa arkanovcem Stojanom Novakovićem Copeom, međutim, obojica su ubrzo puštena.

On je u emisiji Milomira Marića “Goli život” u epizodi pod nazivom “Arkan je živ” otvoreno govorio o boravku na ratištima u Hrvatskoj, svom službovanju u Srpskoj dobrovaljačkoj gardi, dugogodišnjem prijateljstvu sa komandantom i posle rata, ali i o 15. januaru 2001, kada je Ražnatović ubijen. Rakonjčevo ime u žižu javnosti ponovo je dospelo 2005. godine.
Naime, protiv njega, Luke Bojovića i još dve osobe bila je podignuta optužnica za krivično delo prinude jer su u novembru 2002. godine u Beogradu bejzbol palicama pretukli Mirka Elezovića preteći da će mu ubiti sina i odvesti ga u njihov privatni zatvor ako ne povuče tužbu koju je protiv Bojovićevog prijatelja Vladimira Samardžića podneo tadašnjem Trećem opštinskom tužilaštvu. Elezovića su odveli u restoran na Kalemegdanu, koji je tada Rakonjac držao u zakupu. Tri godine posle podizanja optužnice Prvi opštinski sud je obustavio postupak, jer je nastupila apsolutna zastarelost.

Luka  Bojović

Luka Bojović

„Luka i ja smo čuvali Arkanovu decu“

Rakonjac je bio jedan od mnogih koji je dao čitulju u dnevnim novinama nakon ubistva Lukinog brata Nikole Bojovića (39), koji je likvidiran pretposlednjeg dana aprila ove godine u centru Beograda. U emisiji “Goli život” on je svojevremeno i ispričao od kada datira prijateljstvo.
- Luku sam upoznao 1991. u gardi, ali smo se zbližili sledeće godine, kada nas je komandant zajedno sa Tajsonom i Vrapcem odredio da mu čuvamo decu. Ja i Luka smo bili oko četiri meseca sa blizancima (Vojinom i Nikolom, prim. nov). Tada je počelo naše prijateljstvo, koje i dan-danas traje. Za Luku mogu da kažem da je sa svega 19 godina postao potporučnik garde, a komandant svakako nije delio činove lopatom - rekao je Rakonjac napominjući da je u tim teškim vremenima za srpski narod “Luka bio najhrabriji gardista i najveći Srbin od svih Srba u Srpskoj dobrovoljačkoj gardi, ali i da mu je jako teško kada sluša spekulacije kojima se od Luke pravi “čudovište koje stoji iza svakog ubistva“.

Poslednji komentari
  • Joksa Vreme: 03.09.2013 17:30h

    Da li moze da objasni kako mu sinovi od 18 i 19 godina voze nove Audije A6 i S8 i da li i on ima udela u njihovoj trgovini narkoticima.

  • Ceba (Sareni) Vreme: 03.09.2013 22:27h

    Raso nedaj se pozz Ceba

  • Bbgk Vreme: 04.09.2013 03:02h

    Zaboravio si q7 i mercedes slon

  • Видосав Vreme: 02.04.2014 13:19h

    Најхрабрији човек и патриота који се борио на свим ратиштима штитећи Српски народ !

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP