Poštovani, trenutno čitate vesti iz arhive.
Alo! ima novi sajt! Kliknite ovde i pogledajte najnovije vesti!
alo.rs Hronika

DOBROSAV GAVRIĆ (39) OSTAJE JOŠ DUGO IZA REŠETAKA U JUŽNOJ AFRICI

Arkanov ubica siguran u zatvoru!

Autor: A. Dimitrovska | 09.11.2013 - 07:02:00h | Komentara: 3

Lozničanin Dobrosav Gavrić zvani Duki (39), ubica Željka Ražnatovića Arkana (48), ostaće iza rešetaka u Kejptaunu još najmanje godinu, dok se pitanje njegovog zahteva za dobijanje statusa izbeglice ne reši i ne okonča postupak za prevaru!

Izbegava izručenje Srbiji na sve načine: Dobrosav Gavrić

Izbegava izručenje Srbiji na sve načine: Dobrosav Gavrić | Foto: Reuters

Gavrićevi branioci zatražili da se preispita odluka parlamentarnog komiteta po kojoj on ne ispunjava uslove za dobijanje azila. Viši sud će tek naredne godine razmatrati Gavrićev slučaj

Čak i po cenu dužeg boravka u tamošnjem pritvoru, Gavrić već gotovo dve godine koristi sve zakonske načine da odloži izručenje Srbiji, gde ga čeka višegodišnja robija, jer se, kako tvrdi, plaši osvete.


- Gavrićevi branioci su zatražili da se preispita odluka parlamentarnog komiteta po kojoj Gavrić ne ispunjava uslove za dobijanje azila. To je sada u nadležnosti Višeg suda Zapadnog Kejpa, koji će tek naredne godine razmatrati Gavrićev slučaj. Do tada on ostaje u pritvoru - kažu za “Alo!” u tužilaštvu Zapadnog Kejpa i dodaju da, ukoliko po njega odluka suda bude nepovoljna, Gavrić će imati mogućnost da se obrati i višim sudskim instancama, a tek kada se okonča pitanje azila, doći će na red odlučivanje o pritvoru.

Željko Ražnatović Arkan

Željko Ražnatović Arkan | Foto: AP

“Svi postupci protiv Gavrića, krivični i postupak ekstradicije, suspendovani su dok se konačno ne odluči o azilu. S obzirom na to da mu tek predstoji sudski postupak za krivično delo prevare, jer je nezakonito ušao u Južnoafričku Republiku, Gavrić će ostati u pritvoru do okončanja tog procesa”, objašnjavaju u tužilaštvu.

Gavrićevo pitanje se aktuelizovalo nedavnim ubistvom njegovog prijatelja Veselina Veska Laganina (54) u Johanezburgu, a koji je navodno šurovao i sa još jednim srpskim beguncem - Darkom Šarićem (43), optuženim za šverc kokaina. Policija JAR-a ne isključuje mogućnost da je ubistvo Laganina mafijaški obračun sa ljudima bliskim češkom milijarderu i biznismenu Radovanu Krejčiru, u čijim redovima je bio i Laganin.

Ubili ga provalnici: Veselin Laganin

Ubili ga provalnici: Veselin Laganin

Krejčir je, podsetimo, bio označen i kao nalogodavac likvidacije južnoafričkog mafijaškog bosa Sirila Bike, a ispituje se da li su nedavna ubistva njegovih saradnika zapravo odmazda ljudi ubijenog Bike. Gavrić je, navodno, bio blizak sa obe zaraćene strane.

Koristan svedok?
Južnoafrički mediji su krajem prošle godine objavili da Gavrić navodno sarađuje sa tamošnjim obaveštajnim agencijama kako bi im pomogao u razotkrivanju šefova mafije i da pruža informacije o krijumčarenju droge. Gavrić je uhapšen u martu 2011, kada je ranjen prilikom atentata na Biku, s kojim je bio u automobilu, i tada je otkriven njegov pravi identitet s obzirom na to da se u toj zemlji skrivao pod lažnim imenom Saša Kovačević.

Poslednji komentari
  • Митрофан Фустић Морија Vreme: 09.11.2013 16:28h

    Држава Србија још увек није утврдила, ко је омогућио да убица команданта Српске добровољачке гарде напусти територију Републике Србије.

  • peace Vreme: 09.11.2013 19:21h

    Srpska dobrovoljacka garda nekako sramno zvuci,on I njjemu silicni zloupotrebili su to ime.Ima Boga,sta su sve readili,a narocito njihov komandant.Ana,Risto Djogo I mnogi drugi?Ko je bio kriminalac to ce I ostati.A taj Gavric ce nesto skontati do izrucenja.Ne ponovio se rat u Bosnia,ratni prifiteri zaimali,a borci ili trunu u zemlji ili primaju mizerne penzije.Ta Srpska garda je bila paravojna formacija.

  • zbunjola Vreme: 09.11.2013 20:00h

    A, zašto je taj dobrotvor uopće u zatvoru.Pa očistio je svijet od jednog šljama i krvoloka.

Pogledajte sve komentare

Pogledajte pravila za pisanje komentara

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni.
Molimo čitaoce alo.rs da se prilikom pisanja komentara pridržavaju pravopisnih pravila.
Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara.
Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni.
Redakcija alo.rs ima pravo da ne odobri komentare koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca ovog portala.
Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije alo.rs.
Administratorima se možete obratiti ovde: online@alo.rs
alo.rs VIP